ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Boeing 747 SuperTanker ρίχνουν οι Αμερικανοί στην μάχη ενάντια στις φλόγες στην Καλιφόρνια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:32:00 π.μ. |
Boeing 747 SuperTanker ρίχνουν οι Αμερικανοί στην μάχη ενάντια στις φλόγες στην Καλιφόρνια (βίντεο)
Το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροπλάνο στον κόσμο επιστράτευσε η Καλιφόρνια στην επιχείρηση κατάσβεσης της φονικής φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και μέρες.


Είναι ένα παροπλισμένο Boeing 747 που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εκτελούσε δρομολόγια για λογαριασμό ιαπωνικής αεροπορικής εταιρείας, μεταφέροντας μέχρι και 600 επιβάτες. Μετά τον παροπλισμό του μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα "όπλα" πυρόσβεσης των αμερικανικώνΑρχών.


Το Boeing 747 Global SuperTanker, όπως είναι πλέον γνωστό, μπορεί να μεταφέρει 72.000 λίτρα νερού ή επιβραδυντικού υγρού. Η ταχύτητά του ανέρχεται σε 600 μίλια την ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο της αμερικανικής επικράτειας μέσα σε τρεις ώρες, αλλά και του κόσμου, μέσα σε είκοσι μόνο ώρες.

Οι αρχές επιστράτευσαν το αεροσκάφος προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φονικής φωτιάς που κατακαίει την Καλιφόρνια εδώ και μία τουλάχιστον εβδομάδα. Η φωτιά, που ξέσπασε πιθανότατα από μηχανικό πρόβλημα, έχει κοστίσει έως τώρα τη ζωή σε πέντε ανθρώπους - μία ηλικιωμένη με τα δύο δισέγγονά της και δύο πυροσβέστες - ενώ έχει λάβει έκταση που ισοδυναμεί με αυτήν της πόλης της Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι αμερικανικές αρχές έχουν "δανείσει" το συγκεκριμένο αεροπλάνο για την κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών, όπως πχ αυτών στο Ισραήλ, κατά το πρόσφατο παρελθόν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ