Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Αλληλεγγύη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Eκπ/σης Αργολίδας προς τους πυροπαθείς της Αττικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. | |
Αλληλεγγύη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Eκπ/σης Αργολίδας προς τους πυροπαθείς της Αττικής
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Eκπ/σης Αργολίδας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Αττικής και καλεί κάθε συνάδελφο να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχονται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, (παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα κατ’ επανάληψη) που δυστυχώς συνέβαλαν καθοριστικά κι αυτή τη φορά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία κατά την οποία ο αριθμός των θυμάτων από λεπτό σε λεπτό αυξάνεται συνεχώς.

Zητάμε η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους και κάθε συνάδελφο ξεχωριστά να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους, στους τραυματίες και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Να συνεισφέρουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο. Να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες:

• Εμφιαλωμένο νερό

• Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)

• Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)

• Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Σε όποιο σημείο συγκεντρώνεται βοήθεια.

Να προσέρχονται στα νοσοκομεία (για την άμεση στήριξη των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα), σε όλες τις αιμοδοσίες καθώς και στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων: ΄

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, εκφράζοντας και τη θέληση των μελών του, προσφέρει ως άμεση έμπρακτη αλληλεγγύη στους πυροπαθείς 10 φιάλες αίμα από την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου σε συνεννόηση με τους ΄΄ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ΄’

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                  Ο Γ.Γραμματέας
Ντέμος Αντώνης         Κραμποκούκη Θεοδώρα

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ