ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ολοκληρώθηκε το Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. |
Ολοκληρώθηκε το Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα
Το Θερινό Πρόγραμμα Συγκριτικών Πολιτισμικών Σπουδών του Harvard στην Ελλάδα(Harvard Summer Program in Greece) ολοκλήρωσε τον φετινό του κύκλο στις 29 Ιουλίου 2018, συμπληρώνοντας δέκα επτά έτη συνεχούς λειτουργίας. 

Πρόκειται για το παλαιότερο και ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό, το οποίο υλοποιείται και συντονίζεται από το ΚΕΣ. Έχει διάρκεια πέντε εβδομάδων και μοιράζεται κυρίως ανάμεσα στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη, με μονοήμερες και διήμερες εκδρομές και σε άλλες περιοχές, όπως Ολυμπία, Αθήνα, Καστοριά, Σπέτσες. 

Η φετινή ομάδα αποτελούταν από δεκαεννέα φοιτητές, εκ των οποίων οι δεκατρείς σπουδάζουν στο Harvard, μία στο University College London, μια στο King’s College, δύο στο Fudan University και δύο στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Το Πρόγραμμα Συγκριτικών Πολιτισμικών Σπουδών είναι θεμελιωδώς διεπιστημονικό, και συνδυάζει ιστορικές, λογοτεχνικές, φιλοσοφικές, και γλωσσικές προσεγγίσεις με διαπολιτιστικές ανταλλαγές. Το παιδαγωγικό μοντέλο του είναι διαδραστικό και ερευνητικό, ενώ τα μέλη του διδακτικού προσωπικού προερχόμενα από διάφορα επιστημονικά πεδία και οι φοιτητές ανταλλάσουν ιδέες και απόψεις, μετατρέποντάς το σε ένα εργαστήριο συγκριτικής και συνεργατικής σκέψης. Το θέμα του φετινού προγράμματος ήταν “Comparative Studies on Empire and Migration”. Τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες οι φοιτητές παρακολούθησαν οχτώ αλληλένδετα σεμινάρια (δύο ανά εβδομάδα) προσφερόμενα από εννιά καθηγητές από το Harvard και άλλα Πανεπιστήμια , ενώ την πέμπτη εβδομάδα οι φοιτητές έγραψαν την τελική τους εργασία.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, όπως κάθε χρόνο υποστηρίζει αυτό το πρόγραμμα προσφέροντας, μεταξύ άλλων, ερευνητικές υποτροφίες σε νέους καθηγητές (λέκτορες ή επίκουρους) ελληνικών Πανεπιστημίων, για να συμμετάσχουν ως Fellows, παρουσιάζοντας την έρευνά τους. 

Οι CHS-CCS Fellows 2018 ήταν οι καθηγητές Χρήστος Τσιρώνης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Γιώργος Κοτζόγλου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επιπλέον, η ποικιλομορφία των συμμετεχόντων –που ενισχύει τη διαπολιτισμική εστίαση του προγράμματος- υποστηρίζεται επίσης από διάφορες υποτροφίες που το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών απονέμει κάθε χρόνο σε φοιτητές από την Ελλάδα και την Κίνα.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ