ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

O Καμπόσος, οι "βρωμιαραίοι" και ένα "μικρό" πρωτοσέλιδο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:33:00 μ.μ. |
O Καμπόσος, οι "βρωμιαραίοι" και ένα "μικρό" πρωτοσέλιδο
του Βασίλη Ζώη

Ξαναχτύπησε ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών. Αυτή την «είδηση» έβγαλαν ή τουλάχιστον προσπάθησαν να βγάλουν δημοσιογραφικοί εγκέφαλοι της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «‘Εθνος».



  Το πρωτοσέλιδο μάλιστα αναφέρει: Δήμαρχος Δ. Καμπόσος «Οι βρωμιαραίοι από το Ναύπλιο φταίνε για τα σκουπίδια στο θέατρο Άργους» με τα εισαγωγικά προφανώς να υποδηλώνουν ότι είναι μέρος των δηλώσεων του σε ρεπορτάζ που έκανε δημοσιογράφος της εφημερίδας. Αν κάποιος όμως διαβάσει το ρεπορτάζ στην σελίδα 41 της εφημερίδας (φύλλο 5ης Ιουλίου) αυτό αναφέρει: 

«…..εδω και 2-3 χρόνια τα σκουπίδια από το αρχαίο θέατρο τα μαζεύουν δικοί μας υπάλληλοι, αλλά την άλλη μέρα το πρωί. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ήταν νυχτερινές και έτσι βγήκε η φήμη ότι εμείς στο Άργος είμαστε βρωμιαραίοι και απολίτιστοι, ενώ είχε έρθει κόσμος και από το Ναύπλιο και τα χωριά. Δεν αγιοποιώ τους Αργείους, αλλά την άλλη μέρα το θέατρο αποκαταστάθηκε. Είναι ένα μνημείο του 450π.χ. Οπότε αυτό που λέω πάντα στον κόσμο είναι «πάρτε τον πολιτισμό μαζί σας…..»  

Αντιλαμβάνεστε φυσικά πως η ακριβής τοποθέτηση του Δημάρχου με τον τίτλο στο πρωτοσέλιδο απέχουν, απέχουν πολύ. Δέχομαι ότι οι τίτλοι πρέπει να προσελκύσουν το βλέμμα και το ενδιαφέρον. Δέχομαι επίσης ότι υπάρχουν εφημερίδες φιλικές στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση. Αυτό γίνεται όχι τώρα, δεκαετίες και φυσικά όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό που δεν δέχομαι είναι η διαστρέβλωση μιας δήλωσης στα πλαίσια είτε της κομματικής στράτευσης(;) είτε της εμπάθειας. Άλλο το άρθρο, η άποψη, το σχόλιο το γενικότερο περιβάλλον αν θέλετε ενός εντύπου ή ηλεκτρονικού Μέσου που έχει μια «γραμμή» και άλλο να παρουσιάζει σε πρωτοσέλιδο δηλώσεις που ουδέποτε έγιναν. 

Ναι να κρίνουμε, να σχολιάσουμε αυστηρά, να κάνουμε χιούμορ ή καζούρα αν θέλετε γι’ αυτά που είπε ο κάθε Καμπόσος. Δεξιός ή Aριστερός. Αλλά για αυτά που είπε ΟΧΙ γι’ αυτά που αυταπόδεικτα (διαβάζοντας το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου) προκύπτει ότι του «έβαλαν στο στόμα». Και δεν μπορεί να είναι δικαιολογία ότι στο περιεχόμενο του ρεπορτάζ παρουσιάζονται οι δηλώσεις του διότι όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωτοσέλιδο δημιουργεί εντυπώσεις που μένουν. Όσοι μιλάμε δημόσια, όσοι γράφουμε και υπογράφουμε ας έχουμε ως οδηγό την πραγματικότητα και όχι την φαντασία μας. Δόξα τω Θεό έχουμε τόσο πολλά σημεία για να διαφωνήσουμε, ας μην εφευρίσκουμε ψεύτικα διότι είναι εύκολο να «χαθεί η μπάλα». Άλλωστε ειδικά ο Δημήτρης Καμπόσος είναι από τους πολιτικούς που οι πραγματικές του δηλώσεις μόνο απαρατήρητες δεν περνάνε. Μην αφήσουμε το ψέμα, την ανακρίβεια και την σκοπιμότητα να κάνουν περισσότερο κακό απ' ότι ήδη έχουν κάνει στο όνομα μιας υποτιθέμενα "αναγκαίας" προπαγάνδας.

Δεν μπορώ να γνωρίζω, αν και υποψιάζομαι, ποια είναι τα κίνητρα της συγκεκριμένης κίνησης από το "Έθνος". Ξέρω όμως πως «κράζουμε» το διαδίκτυο και τις διάφορες ιστοσελίδες για περιστατικά επιπολαιότητας και ψευδών ειδήσεων –που είναι δυστυχώς αρκετά- και υποτίθεται ότι οι παραδοσιακές εφημερίδες έχουν ένα κάποιο ανώτερο κύρος. Μπα, δε νομίζω....



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ