Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Με ενδιαφέρον η ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου για την δημιουργία Open Mall

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 μ.μ. | |
Με ενδιαφέρον η ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου για την δημιουργία Open Mall
H δημιουργία ενός "ανοιχτού Mall" μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου με την υποστήριξη του δήμου.

Η ενημερωτική συνάντηση έγινε σήμερα το απόγευμα σε ξενοδοχείο της πόλης και βασικός εισηγητής ήταν ο κ. Γρηγόρης Τσενές , εκπρόσωπος οικονομοτεχνικής εταιρείας που ασχολείται με ανάλογα προγράμματα

Το πρόγραμμα ΄΄Ανοιχτό mall ΄΄ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και δίνει τη δυνατότητα στο δήμο όσο και στον Εμπορικό Σύλλογο κάθε περιοχής να χρηματοδοτηθούν για δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα που τελικό σκοπό έχουν την τόνωση της εμπορικής κίνησης.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο κ. Τσενές ΄΄΄υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που μπορεί να απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη εμπορική περιοχή , είτε στο ιστορικό κέντρο , είτε και αλλού..΄΄.
Για το πρόγραμμα ΄΄open mall ΄΄ για το δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο θα διατεθεί , συνολικά, το ποσό των δυο εκατομμυρίων ευρώ , εφ όσον τελικά υποβληθεί και αξιολογηθεί η πρόταση.

Βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή ενός ικανού αριθμού επαγγελματιών οι οποίοι , εν τέλει , θα ωφεληθούν από τις δράσεις που θα αναπτυχθούν έτσι ώστε η περιοχή να είναι περισσότερο επισκέψιμη, να παρέχει περισσότερες υπηρεσίες κλπ.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου Κώστας Βερδελής , με τη συνεργασία του δήμου το πρόγραμμα αυτό μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον εμπορικό κόσμο.

Στην εκδήλωση παρέστη ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καχριμάνης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Παν. Μπούκουρηςκαι φυσικά πολλοί έμποροι του Ναυπλίου .

Ρεπορτάζ: Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή:ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ