ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Αγωγή 1.000.000 € κατά του Δημοσίου από τους γονείς του αξιωματικού Κ. Πανανά που χάθηκε στην Κίναρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 μ.μ. | |
Αγωγή 1.000.000 € κατά του Δημοσίου από τους γονείς αξιωματικού Κ. Πανανά που χάθηκε στην Κίναρο
Αγωγή κατά του Δημοσίου κατέθεσαν οι Γονείς του Κωνσταντίνου Πανανά, ενός εκ των τριών αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στην νήσο Κίναρο, όπου ελικόπτερο του «Πολεμικού Ναυτικού» συνετρίβη τον Φεβρουάριο του 2016.
Στην αγωγή, που αποκαλύπτει στο σημερινό Κυριακάτικο φύλο του ο «Ελεύθερος Τύπος», οι γονείς καταγγέλλουν «αποστολή... αυτοκτονίας» και ζητούν απαντήσεις αλλά και αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για ψυχική οδύνη.
Οι γονείς κάνουν λόγο για απαγορευτικές συνθήκες πτήσης και σημειώνουν πως υπήρξε οδηγία να πετάξει το μοιραίο ελικόπτερο σε συνθήκες απόλυτου σκότους, κατά παράβαση της υφιστάμενης απαγορευτικής διαταγής.
Το θέμα αναδεικνύει  και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης τόνισε πως ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου (ΑΒ-212), ήταν εντελώς ακατάλληλος για να συμμετέχει σε τέτοιου είδους άσκηση, υπερθεματίζοντας ότι αυτό το γνώριζε καλυτέρα από όλους το Πολεμικό Ναυτικό.

Πρόσθεσε μάλιστα πως σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες, τις οποίες όπως λέει γνώριζαν από νωρίς το απόγευμα, εξισώνουν την διαταγή αυτή με αποστολή αυτοκτονίας.
Οι γονεις του πιλότου τονίζουν ακόμα πως η επικοινωνία μεταξύ ελικοπτέρου και φρεγάτας τα κρίσιμα λεπτά ήταν προβληματική και σημειώνουν ότι ο κυβερνήτης της φρεγάτας έπρεπε να είχε διατάξει την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου.

Η αγωγή στρέφεται μεταξύ άλλων κατά του διευθυντή επιχειρήσεων, του κυβερνήτη της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς και του διοικητή της ομάδας φρεγατών.

Δεν γνώρισε το γιο του

Δώδεκα ημέρες μετά το δυστύχημα η σύζυγος του άτυχου συγκυβερνήτη, Μαριάννα, έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, που δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του αλλά πήρε το όνομά του, με νονό τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Ο Κωνσταντίνος Πανανάς junior μεγαλώνει με την απεριόριστη αγάπη της οικογένειας της μητέρας του, του ιερέα παππού του και των θείων του, Γιάννη και Παναγιώτη Ζαφείρη. Με Προεδρικό Διάταγμα έχει απονεμηθεί ο βαθμός του αντιναυάρχου στους υποπλοιάρχους Τουλίτση και Πανανά και ο βαθμός του πλοιάρχου στον ανθυπασπιστή Λευτέρη Ευαγγέλου, που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ