ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Εκδόθηκε από τον "Παλαμήδη" το βιβλίο του Δημητρίου Κ. Οικονομόπουλου “Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212-1822)”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:26:00 μ.μ. |
Εκδόθηκε από τον "Παλαμήδη" το βιβλίο του Δημητρίου Κ. Οικονομόπουλου “Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212-1822)”
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” έχει την χαρά και την τιμή να εκδώσει και να παρουσιάσει στο κοινό και στην Ιστορία την μελέτη του Δημητρίου Κ. Οικονομόπουλου “Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212-1822)”.

Η μελέτη είναι πόνημα του συγγραφέα που στηρίζεται σε πλήθος αναφορών και βιβλιογραφικών δεδομένων και αναφέρεται στο χρονικό διάστημα των 610 ετών που το Ναύπλιο βρισκόταν κάτω από την κατοχή των Φράγκων, των Βενετών και των Τούρκων.

Με γλαφυρό ύφος και γλώσσα, τεκμηριωμένα και αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία, ο συγγραφέας έφερε εις πέρας ένα δύσκολο έργο.
Άγνωστα περιστατικά και πολιτικές που διαμόρφωσαν την πορεία της πόλης έως την απελευθέρωσή της, στις 30 Νοεμβρίου 1882, περιγράφονται από τον Δημήτρη Οικονομόπουλο, με πλήθος εικόνων, αναπαραστάσεων και χαρτών μιας εποχής που το Ναύπλιο βρισκόταν κάτω από την κυριαρχία ξένων δυνάμεων.

Ο συγγραφέας δείχνει την συνέχεια, μέσα στον χρόνο, της διαδρομής και των πολιτισμών που όρισαν την μοίρα τ΄Αναπλιού.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στον κατάλληλο χρόνο και στον κατάλληλο χώρο.
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” ανοίγει από σήμερα κατάλογο προεγγραφών για την αγορά του βιβλίου από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, αλλά και από μελετητές και ερευνητές που αναζητούν την ιστορική αλήθεια.
Ο συγγραφέας έχει εγγράφως παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα στον Σύλλογό μας και την μελέτη του προλογίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος και ο Σύλλογος “ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”.

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε στο περίπτερο της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας στην Έκθεση Βιβλίου Ναυπλίου 2018
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ