ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

1939: Όταν ανακαλύφθηκε το πεδίο της Μάχης των Θερμοπυλών και ο τάφος των 300 του Λεωνίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 μ.μ. |
1939: Όταν ανακαλύφθηκε το πεδίο της Μάχης των Θερμοπυλών και ο τάφος των 300 του Λεωνίδα
Οι δοκιμαστικές ανασκαφές, τις οποίες ενεργούσε ο Διευθυντής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Σπυρίδων Μαρινάτος, δίπλα στον Σπερχειό ποταμό, όπου, κατά τους υπολογισμούς του, υπήρχαν στην αρχαιότητα τα Στενά των Θερμοπυλών, έφεραν στο φως πλείστες ενδείξεις, που έπειθαν ότι επρόκειτο για την ακριβή τοποθεσία, όπου διεξήχθη η περίφημη μάχη.

Στην τάφρο, που διανοίχτηκε επιμελώς, ο Σπυρίδων Μαρινάτος και η ομάδα του ανακάλυψαν πλήθος αιχμών δοράτων και λακωνικά αγγεία. Ο έγκριτος Έλληνας αρχαιολόγος διατεινόταν ότι βρισκόταν στο ακριβές σημείο, όπου έπεσαν ηρωικά και ετάφησαν οι 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, καθώς εντόπισε οστά και κρανία.
Σπυρίδων Μαρινάτος (04/11/1901 – 01/10/1974)

Ο διαπρεπής επιστήμονας συνέχιζε ακάθεκτος το έργο του, ζητώντας να ανασκάψει ολόκληρο το πεδίο της σκληρής μάχης, στην οποία οι ατρόμητοι Σπαρτιάτες αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία να αναχαιτίσουν το τεράστιο κύμα των βάρβαρων Περσών επιδρομέων.
Ως γνωστόν, λόγω των προσχώσεων του ποταμού Σπερχειού, τα άλλοτε Στενά αποτελούσαν εκείνη την περίοδο μια αρκετά πλατιά λωρίδα γης, επί της οποίας ο Σπυρίδων Μαρινάτος δήλωσε βέβαιος ότι το 480 π.Χ. είχε διεξαχθεί η περιώνυμη μάχη, που σκόρπισε και εξακολουθεί να σκορπίζει δέος, θαυμασμό και συγκίνηση στον σύγχρονο κόσμο.
Η είδηση όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 04/05/1939…

Πηγή: strangepress.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ