ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Δράσεις για το περιβάλλον και την ατομική υγιεινή από την 1η ΤΟΜΥ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 π.μ. | |
Δράσεις για το περιβάλλον και την ατομική υγιεινή από την 1η ΤΟΜΥ Άργους
Την Δευτέρα 06/08/2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε μια ακόμα δράση της.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Δεν ρυπαίνω το περιβάλλον » και σκοπός της ήταν να μυήσει τα παιδιά στην προστασία του περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα να μάθουν να ανακυκλώνουν και να σέβονται το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και οι ίδιοι, και να αντιληφθούν τη σημασία που έχει για την υγεία μας, η διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος.
Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν στους 26 μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

- Τι είναι το φυσικό περιβάλλον και τι περιλαμβάνεται σε αυτό

- Τι είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και η ρύπανση του νερού και του εδάφους

- Με ποιους τρόπους μπορώ να προστατεύω το περιβάλλον

- Τι είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό

- Πόσα χρόνια χρειάζονται, για να διαλυθούν διάφορα υλικά στη θάλασσα

- Τι είναι η ανακύκλωση και πώς κάνω ανακύκλωση απορριμμάτων

- Ποια υλικά ανακυκλώνονται

- Η σημασία του καθαρού περιβάλλοντος για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία
Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναφορικά με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση του χαρτιού, του πλαστικού, του γυαλιού. Ακολούθησαν δυο εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση, αντίστοιχα.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.
Την Πέμπτη 09/08/2018 και την Παρασκευή 10/8/2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» του δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της.

Το θέμα των εν λόγω δράσεων ήταν η « Ατομική Υγιεινή » και η «Υγιεινή των χεριών» αντίστοιχα. Σκοπός των δράσεων ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την ατομική τους υγιεινή και να μάθουν το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών, με απώτερη επιδίωξη αφενός την αλλαγή στάσης σχετικά με την ατομική υγιεινή και αφετέρου την αποφυγή έκθεσης και μετάδοσης των μικροβίων, προς όφελος της ατομικής και δημόσιας υγείας.
Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν στους 27 μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

- Τι είναι η ατομική υγιεινή και τι περιλαμβάνει

- Πότε πλένουμε τα χέρια μας

- Τι μπορεί να μας συμβεί, αν δεν πλένουμε τα χέρια μας τακτικά

- Ποιες είναι οι πηγές των μικροβίων

- Ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος χεριών
Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην εκμάθηση της ορθής διαδικασίας πλυσίματος των χεριών, η οποία επαναλήφτηκε αρκετές φορές, ώστε όλα τα παιδιά να αποκτήσουν τη σχετική δεξιότητα. Ακολούθησε η προβολή του βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ