ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Κατασκευάστηκε ο πιο ψηλός ουρανοξύστης στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο ύψους 462 μέτρων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:46:00 μ.μ. |
Κατασκευάστηκε ο πιο ψηλός ουρανοξύστης στην Ευρώπη ύψους 462 μέτρων (βίντεο)
 Οι τελευταίες πινελιές μπήκαν στον ψηλότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης, στο 462 μέτρων ύψους Lakhta Centre στην Αγία Πετρούπολη, που σχεδίασε το RMJM.


H κατασκευή του ουρανοξύστη – είναι το 13ο υψηλότερο κτήριο στον πλανήτη – ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο ενώ σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες στους 87 ορόφους του.

Ο ρωσικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου Gazprom, που παρήγγειλε το κτήριο καθώς θα είναι το καινούργιο στρατηγείο του, υποστηρίζει ότι το Lakhta Centre είναι «ο πιο βόρειος ουρανοξύστης στον κόσμο».

Σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Τόνι Κετλ, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην RMJM, πριν το παραδώσει στους αρχιτέκτονες της Gorproject να το ολοκληρώσουν. Ο Κετλ είπε ότι επηρεάστηκε από τον Καθεδρικό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη. «Η ιδέα μου εν πολλοίς ήταν να δημιουργήσω κάτι που να είναι τόσο ελαφρύ και κομψό όσο οι ιστορικές φόρμες, συλλαμβάνοντας τις αλλαγές του φωτός τη μέρα με τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο που το κάνουν οι χρυσοί τρούλοι και αιχμηροί πυργίσκοι» εξήγησε.

Η ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα των ανέμων σε υψόμετρο 400 μέτρων υποχρέωσαν σε ειδικό δομικό σύστημα του κτιρίου. Η λεία γυάλινη επιφάνειά του αποτελείται από 16.500 κυρτά υάλινα τμήματα, με σύστημα αυτόματων παραθυρόφυλλων και βαλβίδων ώστε το κτίριο να είναι ενεργειακά αποδοτικό. Θα υπάρχει παρατηρητήριο, ανοιχτό στο κοινό, ενώ το σχεδιαζόμενο εστιατόριο θα είναι το σε μεγαλύτερο ύψος ευρωπαϊκό ρεστοράν με πανοραμική θέα. Σε απόσταση 14,5 χιλιομέτρων από την πόλη, στον Κόλπο της Φινλανδίας, τα 400.000 τετραγωνικά μέτρα του Lakhta Centre περιλαμβάνουν μια ύψους 24 μέτρων στοά εισόδου, ένα ξεχωριστό πολυόροφο κτίριο σε σχήμα μπούμερανγκ και ένα κλειστό πάρκινγκ.

Τα δύο τρίτα των γραφείων θα καταληφθούν από τους 8.000 υπαλλήλους της Gazprom ενώ το ένα τρίτο του συγκροτήματος θα είναι δημόσιοι χώροι συμπεριλαμβανομένου ενός επιστημονικού και εκπαιδευτικού κέντρου, ενός σφαιροειδούς πλανητάριου, μιας αίθουσας συναυλιών, ενός αμφιθεάτρου και πολλών πλατειών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ