Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

5ο Φεστιβάλ "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα": "Διγενής Ακρίτας, στα όρια" στις 17 Αυγούστου

5ο Φεστιβάλ "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα":  "Διγενής Ακρίτας, στα όρια" στις 17 Αυγούστου
 Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον επί 30 χρόνια δραστήριο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο εμπνευστής του Φεστιβάλ, Καθηγητής κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία.

Συγκεντρώνοντας μέσα σε διάστημα ενός μήνα, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο, επιλεγμένους μονολόγους του θεατρικού ρεπερτορίου, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προωθήσει σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό το ποιοτικό θέατρο στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, συμβάλλοντας στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και την ανάπτυξη του πολιτισμού.

Στη φετινή, 5η διοργάνωση, συμμετέχουν πέντε διακεκριμένοι πρωταγωνιστές: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

Το αρχικό πρόγραμμα περιελάμβανε και τη συμμετοχή της Χρύσας Σπηλιώτη, η οποία χάθηκε στη φονική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας. Το Δ.Σ. και τα Μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους για τη βαρύτατη απώλεια και αφιερώνουν τη φετινή διοργάνωση στη μνήμη της υπέροχης, αδικοχαμένης ηθοποιού.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται στην έδρα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου.
Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κατερίνα Διδασκάλου

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
Διγενής Ακρίτας, στα όρια, άγνωστου συγγραφέα (έμμετρο ποίημα του 11ου-12ου αιώνα)
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη. Ερμηνεύουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ