Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:44:00 π.μ. | |
Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα (βίντεο)
Οι στιγμές πανικού που επικράτησαν στη Βενεζουέλα την ώρα του ισχυρού σεισμού των 7,3 Ρίχτερ καταγράφηκαν σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.


Στα πλάνα διακρίνονται πελάτες ενός σούπερ μάρκετ, οι οποίοι τρέχουν πανικόβλητοι τη στιγμή που ξεκινά η δόνηση. Σε άλλο πλάνο φαίνονται κάδρα στους τοίχους σπιτιών και γραφείων να κινούνται αριστερα δεξιά.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS), ενώ το Ίδρυμα Σεισμολογικών Ερευνών της Βενεζουέλας (FUNVISIS) εκτίμησε ότι το μέγεθός του ήταν 6,3 βαθμοί.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που καταγράφηκε περί τις 17:31 τοπική ώρα (00:31 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε κοντά στις ακτές της Πολιτείας Σούκρε και το εστιακό βάθος της ήταν 123 χιλιόμετρα, κατά το USGS.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, του Καράκας, σύμφωνα με το FUNVISIS.

«Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι έπειτα από αυτόν τον σεισμό», ανακοίνωσε εξάλλου το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC)
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ