ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ο Ναυπλιώτης καλλιτέχνης Κώστας Δημούλης θα αποκαταστήσει την φθορά στο άγαλμα του Καποδίστρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:40:00 μ.μ. |
Ο Ναυπλιώτης καλλιτέχνης Κώστας Δημούλης θα αποκαταστήσει την φθορά στο άγαλμα του Καποδίστρια
 Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόσφατη ζημιά που προκλήθηκε στο άγαλμα του Πρώτου Κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια στην ομώνυμη κεντρική πλατεία του Ναυπλίου θα αποκαταστήσει ο Ναυπλιώτης καλλιτέχνης Κώστας Δημούλης.


Ο κύριος Δημούλης μόλις πληροφορήθηκε την φθορά του αγάλματος προθυμοποιήθηκε οικειοθελώς και αφιλοκερδώς να συμβάλει με την τέχνη του στην αποκατάσταση της φθοράς.

Άμεσα επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και του έκανε γνωστή την πρόθεσή του, όπου τον βρήκε αμέσως σύμφωνο.

Ο Κωνσταντίνος Χρ. Δημούλης

Γεννήθηκε στην Πρόνοια Ναυπλίου. Έλκει την καταγωγή του, από την μεριά του πατέρα του, από το Ράφτη Αρκαδίας, πράγμα που τον επηρέασε βαθιά στην καλλιτεχνική του πορεία ως προς την ξυλογλυπτική, στο καλλιτεχνικό ζωντάνεμα του άγριου ξύλου.

Είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης και νοιώθει πολύ περήφανος γι' αυτό. Χρησιμοποιεί ποικίλες τέχνες, όπως: ελαιογραφία, μαρμαρογλυπτική και ξυλογλυπτική.

Με εφόδιο το ταλέντο του και μέσα από την δική του καλλιτεχνική ματιά, με μεράκι και πολύ δουλειά, βρέθηκε στα μονοπάτια της τέχνης, με πολλές αξιώσεις. Τα έργα του είναι συνυφασμένα με την ποιότητα της δουλειάς του.

Ο δρόμος της τέχνης του, σαράντα χρόνια τώρα, πάντα ανηφορικός με εκπλήξεις και στιγμές απίστευτης χαράς και δημιουργίας.

Φέτος πραγματοποίησε στο βουλευτικό Ναυπλίου την δεύτερη έκθεση του με τίτλο "...με χρώμα, μάρμαρο και ξύλο" που πραγματικά άφησε άναυδους όσους επισκέφθηκαν την έκθεση και ήρθαν σε επαφή με τις δημιουργίες του.

Έκκληση του κου Κώστα Δημούλη

Ο κος Δημούλης κάνει εκκληση σε οποιον γνωρίζει για την τύχη του αποκολλημένου τμήματος των  δακτύλων από το άγαλμα του Καποδίστρια να ενημερώσει ή τον ίδιο ή να τα παραδώσει (αποστείλει) στο Δημαρχείο Ναυπλίου, καθώς αποτελούν σημαντικό κομμάτι για την αποκατάσταση της φθοράς.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ