ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Φεστιβάλ της Ελληνικής Κοινότητας της Λευκορωσίας «Πελοπόννησος» με τίτλο "Καλημέρα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. | |
Φεστιβάλ της Ελληνικής Κοινότητας της Λευκορωσίας «Πελοπόννησος» με τίτλο "Καλημέρα"
“Πλημμύρισε” από επισκέπτες η Ανω Πόλη του Μινσκ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ “Καλημέρα” της Ελληνικής Κοινότητας της Λευκορωσίας «Πελοπόννησος», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.


“Η μικρή μας ελληνική κοινότητα αποτελείται μόνο από 250 οικογένειες, είμαστε αυτοί που στη Λευκορωσία βρήκαν μια δεύτερη πατρίδα. Στο φεστιβάλ που πραγματοποιήσαμε ήταν καλεσμένοι όλοι οι πολίτες της χώρας. Σκοπός μας ήταν η εξωστρέφεια, η μύηση στον ελληνικό πολιτισμό” λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας, Ραφαέλ Δελιάνοφ.
Μουσικές και χοροί από ομογενειακά συγκροτήματα, ελληνικές λιχουδιές, παιχνίδια για παιδιά, αλλά και το εντυπωσιακό “flash bomb syrtaki dance”, περιείχε το “μενού” του φεστιβάλ, που σκόρπισε χαρά και χαμόγελα στους επισκέπτες.

“Οι Έλληνες από την αρχαιότητα έμεναν στη Λευκορωσία”, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια του Κρατικού Κέντρου Εθνών, Όλγα Αντόνενκο. “Στη χώρα μας μένουν 141 εθνότητες, μικρές και μεγάλες κοινότητες. Μας γεμίζει χαρά η εκδήλωση των Ελλήνων μας, μιας κοινότητας που βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία” συμπληρώνει.
Στο νομό του Μαγκιλιόφ, η οικογένεια των Βιτάτσι από τη Μακεδονία, ήταν η πρώτη αριστοκρατική οικογένεια στη χώρα, ενώ η οικογένεια Παπαθανασόπουλου, στις αρχές του 20ου αιώνα, ήταν οι μεγαλύτεροι κτηματίες στη περιοχή Πολέσιε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ