Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

ΚΥΣΕΑ: Ανδρικόπουλος και Ματθαιόπουλος οι νέοι αρχηγοί Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 μ.μ. |
ΚΥΣΕΑ: Ανδρικόπουλος και Ματθαιόπουλος οι νέοι αρχηγοί Αστυνομίας και Πυροσβεστικής
 Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που διέρρευσαν το πρωί και ήθελαν έκτακτο ΚΥΣΕΑ σήμερα με σκοπό την αντικατάσταση των αρχηγών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού αρχηγός της Αστυνομίας στη θέση του κ. Τσουβάλα αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και στη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Τερζούδη αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος.

Aπό την Κορινθία o νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος

Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι
σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της
Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.

Έχει διατελέσει Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου και Κιάτου, Συντονιστής Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος.

Γεννήθηκε το 1966, στην Καμενίτσα Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1992 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Το 2006 φοίτησε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Έχει υπηρετήσει σε πολλές υπηρεσίες όλης της χώρας, ενώ το 2015 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας. Το 2017 προήχθη στο βαθμό του υποστρατήγου και του ανατέθηκαν καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Ευρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, εξειδικευμένων διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης. Ειδικότερα κατά τα τελευταία έτη ως Αρχιπύραρχος στις μεγάλες πυρκαγιές στην Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, το καλοκαίρι του 2015 και του 2016.

Ως Υποστράτηγος-Συντονιστής Επιχειρήσεων τέθηκε επικεφαλής στις μεγάλες πυρκαγιές της Ζακύνθου, Ζευγολατιού και Σοφικού Κορινθίας, στην Άρλα Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στις πυρκαγιές της Λακωνίας κατά την αντιπυρική περίοδο του 2017.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, με τον ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ