Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Χειροτέχνες της Αργολίδας παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς τους στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 μ.μ. |
Χειροτέχνες της Αργολίδας παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς τους στο Ναύπλιο
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση είναι σε εξέλιξη στο Τριανόν του Ναυπλίου. Στο ιστορικό κτίριο της Πλατείας Συντάγματος χειροτέχνες της Αργολίδας παρουσιάζουν χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς τους , σε διάφορες τέχνες και τεχνικές.


Ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να θαυμάσει εικόνες, ξυλόγλυπτες κατασκευές , διάφορες συνθέσεις και ,γενικά , δημιουργίες εξαιρετικές και , πολλές απ αυτές, πολύ πρωτότυπες.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης η κ. Ειρήνη Σκούφη, μια εκ των καλλιτεχνών, ΄΄ είναι μια συνολική δουλειά δημιουργών της Αργολίδας, από το Ναύπλιο, το Άργος , τη Νέα Κίο και άλλες περιοχές του νομού ΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα δεν πωλούνται , αφού στόχος των εκθετών είναι να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό, κάτι που είχαν κάνει και την περίοδο των Χριστουγέννων.
΄΄Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να συστήσουμε κι ένα σύλλογο χειροτεχνών ..΄΄ λέει στην ΕΡΤ η κ. Σκούφη η οποία προσθέτει ότι ΄΄ αυτές οι κατασκευές είναι το μεράκι των δημιουργών που αξιοποιούν έτσι τον ελεύθερο χρόνο και την καλλιτεχνική τους …ανησυχία ΄΄.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Αυγούστου και λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Μάλιστα αυτές τις μέρες με την πολύ μεγάλη κίνηση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου , η επισκεψιμότητα στην έκθεση χειροτεχνίας , στο Τριανόν, είναι πολύ αυξημένη.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή:ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ