ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Ναύπλιο: Ξύπνησε μνήμες η έκθεση φιγούρας θεάτρου Σκιών αφιερωμένη στον Γιάννη Κόκκορη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. |
 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 22 Αυγούστου 2018, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης φιγούρας θεάτρου Σκιών η οποία είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο συμπολίτη μας καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Κόκκορη.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Πρόνοιας Ναυπλίου " Μανώλης Χιώτης", μιας σημαντικής προσπάθειας του Δήμου Ναυπλιέων για συνεχή στήριξη, ενίσχυση και προβολή του έργου των καλλιτεχνών που έζησαν, δημιούργησαν ή συνεχίζουν να δημιουργούν στο Ναύπλιο.
Με αφορμή την πραγματοποίηση των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ανακοίνωσε την διοργάνωση Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών προς τιμή του Γιάννη Κόκκορη, με στόχο την προβολή του Ναυπλιώτικου καραγκιόζη.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Κωστούρος αναφέρθηκε στη σημειολογία της έκθεσης, επεσήμανε την ιστορική αξία της και χαρακτήρισε τον Γιάννη Κόκκορη ως ένα καινοτόμο, πρωτοπόρο καλλιτέχνη ο οποίος άφησε τη δική του σφραγίδα στο Ναύπλιο.
Για το έργο και την προσφορά του Γιάννη Κόκκορη μίλησε και η εντεταλμένη σε θέματα τουρισμού δημοτική σύμβουλος, Πόπη Καλκούνου. Μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται χειρόγραφα έργων του Γιάννη Κόκκορη, φιγούρες, φωτογραφίες, κ.α. Η επιμέλεια της Έκθεσης είναι της εικαστικού Βασιλικής Σαγκιώτη.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πρόνοιας, στον ίδιο χώρο, λειτουργούν δύο ακόμη εκθέσεις μεχειροποίητα βιολιά του Κώστα Ξυπολιά και λαϊκά όργανα του Δημήτρη Δάρρα.

Το 5ο Φεστιβάλ Πρόνοιας συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου, με σεμινάριο Μπουζουκιού από τον δεξιοτέχνη Μιχάλη Παούρη, στις 11.00 π.μ και κορυφώνεται με τη συναυλία του, στις 21.00,στην Πλατεία Εθνοσυνέλευσης (Πρόνοια). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ