ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Νυχτερινές αφίξεις φλαμίνγκο στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:59:00 π.μ. | |
Νυχτερινές αφίξεις φλαμίνγκο στο Ναύπλιο
Ένα κοπάδι από φλαμίνγκο κατεφθασαν το βράδυ λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα της Δευτέρας 20 Αυγούστου στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου ,ενώ το πρωί της Τρίτης ξαναπέταξαν προς τον προορισμό τους. 
Περισσότερο γνωστό με το όνομα Φλαμίνγκο, το υδρόβιο αυτό πουλί μαγνητίζει τα βλέμματα χάρη στην υπέρκομψη, ψηλόλιγνη σιλουέτα του και το ρόδινο χρώμα των φτερών του.
Λένε για τα Φοινικόπτερα πως όταν ένα κοπάδι πετάει ψηλά στον ουρανό, μοιάζει απαλό ροζ σύννεφο...
Το συγκεκριμένο είδος, που φθάνει τα 127 εκατοστά, έχει την ευρύτερη εξάπλωση από όλα τα είδη της οικογένειας. Αποτελεί ένα νομάδα της Μεσογείου που μπορεί να περιπλανιέται χρόνια μέχρι να βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να φωλιάσει.
Ξεχωρίζει κυρίως από τα χαρακτηριστικά μακριά του πόδια και τον ασυνήθιστα μακρύ λαιμό του, αλλά και από το ιδιόμορφο λυγισμένο προς τα κάτω ράμφος του.
Την Ελλάδα επισκέπτεται μεγάλος αριθμός Φοινικόπτερων που ζει κυρίως στους υγροβιότοπους της Θράκης και της Πελοποννήσου. Δεν έχει παρατηρηθεί όμως ακόμη να φωλιάζουν ζευγάρια Φοινικόπτερων στην χώρα μας.
Γεννάει 1-2 αυγά που κλωσούν και οι δύο γονείς για 28-32 ημέρες. Είναι έτοιμοι να πετάξουν σε 78 περίπου μέρες. Υπάρχουν αρκετά είδη και υποείδη φοινικόπτερων τα οποία ζουν στην Ασία, την Αφρική, την νότια Ευρώπη και την κεντρική και νότια Αμερική.
Ψαρεύουν με μοναδικό τρόπο, έχοντας το ράμφος τους ανάποδα μέσα στα λασπόνερα, τα φιλτράρουν και κατακρατούν τα μικρά οστρακοειδή, έντομα, σκουλήκια, μικρές γαρίδες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ