ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Έκθεση Βιβλίου Ναυπλίου: Δυο παραμύθια της Χάρις Τσεκούρα στο περίπτερο της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:34:00 μ.μ. |
Έκθεση Βιβλίου Ναυπλίου: Δυο παραμύθια της Χάρις Τσεκούρα στο περίπτερο της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας
"Τα παραμύθια είναι εργαλεία για να κατανοήσουν τα παιδιά καλύτερα την πραγματικότητα. Με τη βοήθεια της φαντασίας αλλά και των εικόνων ενός παραμυθιού μπορούν να γνωρίσουν ευκολότερα τον κόσμο και τις αξίες του. 

Να διαμορφώσουν τη ματιά στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που θα κάνει τη ζωή των μεγάλων πιο ευχάριστη". 

Χάρις Τσεκούρα.

Βιογραφικό

Η Χάρις Τσεκούρα γεννήθηκε στην Ελασσόνα Λαρίσης. Ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο στην Πρότυπο Σχολή Αθηνών. Εκθέτει από το 1980 σε ατο¬μικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται με τον τοπικό τύπο και πε¬ριοδικά.
Το 1995 σκιτσάριζε στην Κυριακάτικη «Καθημερινή». Συνεργάτης της Μαρίζας Κωχ στο θέα¬τρο, κατασκεύασε τα σκηνικά και τα κοστούμια στις παραστάσεις για παιδιά «Αργοναυτική Εκστρα¬τεία» και «Γοργόνα Ταξιδεύει τον Μικρό Αλέξανδρο», και εικονογράφησε το ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Επίσης σκηνικά και κοστούμια για το Ιωνικό θέατρο στη παράσταση «Σαν μέ¬σα από ένα παράθυρο» υπό την αιγίδα της UNESCO. Κοστούμια για την παράσταση Ή Ημέρα Πε¬θαίνει το Βράδυ" του θεάτρου "Σχεδία". Το 1998 φιλοτέχνησε το λογότυπο της πρώτης έκθεσης "θά¬λασσα" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έργο της χρησιμοποιήθηκε ως αφίσα για τον εθελοντισμό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Φιλοτεχνεί μουσικά CD. Εικονογραφεί βιβλία όπως τα "Σαπφώ" και «Υπατία» από τις εκδόσεις Universal Studio Press, «Με τον Ελύτη στην Ελλάδα», την ποιητική συλλογή «Αστικά περιστέρια» του Πάνου Τσεκούρα από τις εκδόσεις ΑΤΡΑΠΟΣ, και άλλα. Το 1999 από τον ίδιο εκ¬δοτικό οίκο κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Το Κάλεσμα της Άνοιξης». Το 2006 κυκλοφόρησε τo βιβλίο της «Το Τραγούδι των Δέντρων». Την ίδια χρονιά φιλοτέχνησε τη συλλεκτική φιάλη του νερού ΙΟΛΗ για την Ελληνική Ζυθοποιεία, συνεργασία που επανέλαβε το 2010 με άλλα τρία έργα της. Το 2008 συνεργάστηκε με τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ για το βιβλίο «Η Δύναμη της Αγάπης», όπου και βασίστηκε η ομώνυμη μουσικοχορευτική της παράσταση. Το έργο της έχει προβληθεί από την κρατική τηλεόραση.
Παράλληλα γράφει στίχους και μουσική και είναι μέλος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος. Το 2000 ερμήνευσε τα τραγούδια στο πρώτο προσωπικό της CD «Αντίδωρο», το οποίο εκδόθηκε από την MBI. Το 2006 κυκλοφόρησε από την ΔΙΚΤΥΟ – UNIVERSAL το cd της «Αριστοτέλους & Ιθάκης». Το 2009 συμμετείχε στο δίσκο «Μύθοι Γυναικών» των Μαρία Φαραντούρη και Λυδία Κονιόρδου με το τραγούδι «Χαλάλι». Την ίδια χρονιά ο Μανώλης Μητσιάς συμπεριέλαβε δύο τραγούδια της στον προσωπικό του δίσκο «Ένα τσιγάρο κι ένας ψεύτης». Το 2010 ακολούθησε το προσωπικό της CD «Παραβάσεις» από την ΕΜΣΕ. Τραγούδια της έχουν ερμηνεύσει οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Δήμητρα Παπίου, Αναστασία Μουτσάτσου, Βασίλης Λέκκας και άλλοι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ