ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Καταρρέει το ερείπιο του παλιού Ξενία στο Ναύπλιο - Κίνδυνος για τους διερχόμενους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. |
Καταρρέει το ερείπιο του παλιού Ξενία στο Ναύπλιο - Κίνδυνος για του διερχόμενους
 Πάνω στο λόφο της Ακροναυπλίας, στην την πιο θεαματική τοποθεσία του Ναυπλίου, στέκει το τριώροφο εγκαταλειμμένο κουφάρι του άλλοτε ξενοδοχείου Ξενία.

Είναι χτισμένο πάνω στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροναυπλίας μια τοποθεσία μοναδική, με απίστευτη θέα στο Παλαμήδι, την παραλία της Αρβανιτιάς, τη θάλασσα και την μαγευτική πόλη του Ναυπλίου.
Το ξενοδοχείο Ξενία, άνοιξε το 1961. Το σχεδίασε ο αρχιτέκτων Ιωάννης Τριανταφυλίδης, ένας εκ των ταλαντούχων νέων αρχιτεκτόνων που επιστράτευσε ο Άρης Κωνσταντινίδης για να σχεδιάσουν τα Ξενία σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας. Είχε 58 δωμάτια.
Το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί πια, είναι κλειστό και στέκει εκεί πάνω ερειπωμένο και κατεστραμμένο εδώ και πολύ καιρό σαν φάντασμα πάνω από την πόλη
Η φθορές που έχει υποστεί το κτίριο  είναι παραπάνω από εμφανείς ενώ το τελευταίο διάστημα άρχισαν να αποκαλούνται και τμήματα της τοιχοποιίας.
Εκτός από εστία μόλυνσης καθώς μέσα στο κτίριο βρίσκουν καταφύγιο από αδέσποτα μέχρι άστεγοι και άτομα χρήστες ουσιών, το κτίριο αποτελεί και κίνδυνο για τους διερχόμενους, που λόγο της θέας που προσφέρει η τοποθεσία την επισκέπτονται πολλοί, καθώς σε καθημερινή βάση αποκολλώνται σοφάδες και τσιμεντένια κομμάτια που καταλήγουν στον δρόμο.
Το κτίριο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο όπως και άλλα κτίρια στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και χρήζει άμεσα προστασίας, ενώ και η Δημοτική αρχή πρέπει να πιέσει για τις απαραίτητες εργασίες που σε πρώτη φάση τουλάχιστον πρέπει να γίνουν ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα από τυχόν κατάρρευση τμήματος του συγκροτήματος.   
  

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ