ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Πραγματοποιούνται οι εξ αναβολής εκδηλώσεις των Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας (πρόγραμμα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:30:00 π.μ. |
Πραγματοποιούνται οι εξ αναβολής εκδηλώσεις των Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας
 Μετά την αναβολή των εκδηλώσεων των Δρόμων Πολιτισμού Αργολίδας λόγω του Εθνικού Πένθους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, σας ανακοινώνουμε παρακάτω τις νέες ημερομηνίες πραγματοποίησης τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 21:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ, ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


«Σκιών Ζωντάνεμα - ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»

Η παράσταση βασίζεται στην κλασική ιδέα του θεάτρου σκιών αλλά ταυτόχρονα οι ηθοποιοί μεταφέρουν τους ήρωες από το πανί στη σκηνή. Το θέατρο σκιών «μπλέκεται» με το κλασικό θέατρο καθώς οι ηθοποιοί συνεχίζουν τη δράση από εκεί που την αφήνουν οι σκιές, σε ένα συνεχόμενο και αδιάκοπο πέρασμα της δραματουργικής σκυτάλης από τον ένα στίβο στον άλλο.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σδούγκος
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 21:00
ΛΙΜΝΕΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΩΝ


«Τώρα το βράδυ με δροσιό να τραγουδήσω θέλω»

Αναρίθμητα τραγούδια , αρβανίτικα , ελληνικά (από τις περιοχές του Άργους, της Κορινθίας και της Πάτρας) και δίγλωσσα.
Τραγούδια του γλεντιού, του γάμου!!
Τραγούδια που ακούγονται τις απόκριες , το Πάσχα , στο πανηγύρι της Υπαπαντής.
Τραγούδια που τραγουδιόνται όλο το χρόνο.
Κάποια χορεύονται σε συρτό χορό , άλλα σε καλαματιανό και άλλα της ταύλας!!
Αυτή την πολιτιστική κληρονομιά καθώς και την καθημερινή και νυφιάτικη ενδυμασία του χωριού θα παρουσιάσει ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών στην κεντρική πλατεία του χωριού με παραδοσιακή ορχήστρα και αρβανίτικα εδέσματα (γκιόσα, γαλόπιτα, ντρέδουρες) για όλο τον κόσμο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 21:00
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΡΕΑ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΨΟΥΡΟΥ


«Η Σέξτον και τα Κογιότ»

«Αυτές οι ρωγμές με έκαναν ποιήτρια».
«Πόσο γίνεσαι, Αν;»
«Δώδεκα μποφόρ».
Η Σέξτον. Η ποιήτρια. Η Άννα. Η γυναίκα. Η Σοφία Καψούρου μετά το έργο της «Σούμαν» στο Εθνικό Θέατρο, παρουσιάζει στο ιστορικό εργοστάσιο «ΡΕΑ» το τρίτο θεατρικό της έργο με τίτλο «Η Σέξτον και τα Κογιότ».
Ένα έργο για την κόρη που έγινε μητέρα, για τη μητέρα που έγινε νοικοκυρά, για τη νοικοκυρά που έγινε ποιήτρια, για την ποιήτρια που έγινε καπνός. Μια παράσταση για τις γυναίκες που παντρεύονται σπίτια και τους άντρες που μπαίνουν με τη βία. Η Αν Σέξτον τα έκανε όλα ανάποδα. Πρώτα παντρεύτηκε, μετά ερωτεύτηκε. Πρώτα έγραψε, μετά διάβασε. Πρώτα πέθανε, μετά έζησε. Όπως κάθε άνθρωπος που πρώτα ονειρεύεται και μετά κοιμάται. Που πρώτα πέφτει και μετά σηκώνεται. Τα Κογιότ είναι πολλά, η Σέξτον είναι μία. Τα Κογιότ πεινάνε για σάρκα, η Σέξτον διψάει για αίμα. Το μελάνι τρέχει. Η Αν Σέξτον -αυτή η μεγάλη Αμερικανίδα ποιήτρια- ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε, έκανε δυο παιδιά, δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας, έχασε το μυαλό της, κέρδισε το Pulitzer, ήπιε πολύ, χάρηκε λίγο.
«Πιστεύεις, Άννα;»
«Πιστεύω».
«Σε τι;»
«Στα όνειρα».
Άραγε πόσο όνειρο είναι το αμερικανικό όνειρο και πόσο αμερικανικό είναι το όνειρο της σοφίας;
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 21:00
ΟΙΚΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ
(Βας. Κωνσταντίνου 35, Ναύπλιο)

Ποίηση του Νίκου Καρούζου

Δεκατέσσερα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καρούζου σε μουσική και ερμηνεία του Μιχάλη Πρεπόνη, παρουσιάζονται μπροστά στο σπίτι που γεννήθηκε ο Ναυπλιώτης ποιητής. Ένα μουσικό ταξίδι με λυρικό, τζαζ, τάνγκο, μπλουζ, ροκ, ρυθμικό και αρμονικό ύφος που ήταν καλά κρυμμένο μέσα στα ποιήματά του. Ο Μιχάλης Πρεπόνης, εμπνέεται από τα βαθειά ανθρώπινα νοήματα, τυλιγμένα προσεκτικά μέσα στις λέξεις και φράσεις των έργων του και από την ίδια την ασυμβίβαστη ζωή του που ήταν ένα παράδειγμα λιτότητας και ακτημοσύνης.

Μουσική- Ερμηνεία: Μιχάλης Πρεπόνης

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.dromoipolitismou.gr και τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ