ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η Ύδρα σε κατάσταση ανάγκης - Χωρίς ρεύμα και νερό το νησί για δεύτερη μέρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. |
Η Ύδρα σε κατάσταση ανάγκης - Χωρίς ρεύμα και νερό το νησί για δεύτερη μέρα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, το Δήμο Ύδρας, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα διανομής ενέργειας, που έχει βυθίσει το νησί στο σκοτάδι, από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής.

Το νησί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και στην υδροδότηση καθώς δεν ηλεκτροδοτείται το αντλιοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή ρεύματος φέρεται να οφείλεται σε βλάβη που έχει σημειωθεί στην περιοχή Θερμησία Αργολίδας.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου σκοπεύει να καταθέσει ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκούδακης, ο οποίος ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των πολιτών.

«Όταν ηρεμήσει η κατάσταση θα κινηθούμε νομικά για διαφυγόντα κέρδη» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Νίκος Σοφιανός ο οποίος διατηρεί ξενοδοχείο στην Ύδρα. Ο κύριος Σοφιανός καταλόγισε ευθύνες στον δήμαρχο του νησιού κατηγορώντας τον -μεταξύ άλλων- για ελλειπή ενημέρωση και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει γεννήτρια στο εργοστάσιο αφαλάτωσης.

Στο λιμάνι καταπλέει η υδροφόρα «Στυμφαλία» του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να συμβάλει εν μέρει στην κάλυψη των αναγκών υδροδότησης.

Ταυτόχρονα με πλοίο του πολεμικού ναυτικού γίνεται η μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Η νέα ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν προσπάθειες για την επιδιόρθωση της βλάβης, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ούτε ο ακριβής χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ, σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναμένεται από το μεσημέρι και μετά.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης της Ύδρας, παρείχε τις πρώτες πρωινές ώρες, με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, «έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ».

Τέλος, για ακόμη μια φορά, ο ΔΕΔΔΗΕ ζητεί «συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ