Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Τα παιδικά βιβλία της Θάλειας Αντωνιάδη στο περίπτερο της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:34:00 μ.μ. |
Τα παιδικά βιβλία της Θάλειας Αντωνιάδη στο περίπτερο της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας
Η παιδική βιβλιοθήκη είναι ένας άλλος τομέας όπου αναδεικνύεται ο πλούτος της αργολικής δημιουργίας. Η Θάλεια Π. Αντωνιάδη συμμετέχει στο περίπτερο της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας στην Έκθεση Βιβλίου 2018 στο Ναύπλιο με σημαντικές εκδόσεις μερικές από τις οποίες έχουν μεταφερθεί στην παιδική θεατρική σκηνή στο Ναύπλιο και σε άλλες πόλεις.
ΘΑΛΕΙΑ Π. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Η Θάλεια Αντωνιάδη γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1958. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου.
 Έχει βραβευτεί σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος το 1986 για το διήγημά της "Ανατομία μιας αλλαγής" το οποίο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Νέα Εστία" τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς και στον διαγωνισμό διηγήματος / ποιήματος της Ένωσης Λογοτεχνών Βραβείου Ελλάδος τον Νοέμβριο του 2008, με το διήγημά της "Τρία στενά πιο κάτω". 
Τιμήθηκε με εύφημη μνεία για το μυθιστόρημα "Η Έλλη μέσα στην αφίσα" από την Γ.Λ.Σ. το 2009.Διηγήματα, ποιήματα καθώς και διάφορα άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά λόγου και τέχνης και σε τρία από τα ετήσια ημερολόγια της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. 
Τα τελευταία δεκατρία χρόνια είναι ιδρυτικό μέλος και συντελεστής της Παραμυθένιας Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου με την οποία και συνεργάζεται διασκευάζοντας, προσαρμόζοντας θεατρικά, σκηνοθετώντας και βάζοντας το χεράκι της επί των ψιμυθίων, σε παραστάσεις παραμυθιών.
Εργάζεται στο 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ