ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Γ. Μανιάτης: Καμία παραπλανητική τακτική δεν θα αποκρύψει την αναζήτηση των υπαιτίων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Καμία παραπλανητική τακτική δεν θα αποκρύψει την αναζήτηση των υπαιτίων
 Για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και τραγική ανικανότητα του επιτελείου πολιτικής προστασίας έκανε λόγο ο κ. Γιάννης Μανιάτης αναφορικά με τη φωτιά στην Αττική, ξεκαθαρίζοντας ότι “καμία παραπλανητική τακτική” δεν θα αποκρύψει την αναζήτηση των υπαιτίων.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 επιτέθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο υποστηρίζοντας ότι “αποδίδει ευθύνες στους ανθρώπους που κάηκαν”.

Σχολιάζοντας την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης για τα αυθαίρετα είπε μεταξύ άλλων “Ο μηχανισμός Προστασίας, η Πυροσβεστική, οι πολεοδομίες κλπ ήξεραν που υπάρχουν αυθαίρετα και τα προβλήματα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς . Το Μάιο του 2018 που κάνουν άσκηση ετοιμότητας για την Αττική θα έπρεπε να ξέρουν τι έπρεπε να κάνουν τουλάχιστον στο Μάτι. 

Τα αυθαίρετα υπάρχουν εδώ και 30 – 50 χρόνια και η ύπαρξή τους δεν αποτελεί δικαιολογία για την πλήρη τραγική ανικανότητα των ανθρώπων που οι ίδιοι έχουν διορίσει για να χειριστούν την τύχη της κοινωνίας. Αποτελεί υποκρισία και παραπλανητική τακτική το να θέλουν να μεταφέρουν το πεδίο συζήτησης απο τις επιχειρησιακές ευθύνες σε ένα ζήτημα που καλά ξέρουμε και που όφειλαν στα 3 χρόνια που κυβερνούν να έχουν πάρει πρωτοβουλίες”.

Ο κ. Μανιάτης δε, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση αντί πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων έφερε το 2017 νόμο με τον οποίο μειώθηκαν εως και 70% τα σχετικά πρόστιμα ενώ “δεν προχώρησε το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών που θα βοηθούσε να αντιμετωπιστεί η διαφθορά οικοδομικών αδειών. Το είχαμε λειτουργήσει εμείς πιλοτικά σε 10 πολεοδομίες της χώρας με την συνεργασία του ΤΕΕ. Είχαμε ετοιμάσει και την Υπουργική Απόφαση για την υλοποίησή του σε όλη την χώρα. Ομως, πέρασαν 3,5 χρόνια και μόλις προχθές την υλοποίησαν”

Πηγή: protothema.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ