ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

"Φαρμάκι" από τις τράπεζες στις συναλλαγές των πολιτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:09:00 μ.μ. |
"Φαρμάκι" από τις τράπεζες στις συναλλαγές των πολιτών
 Τα έσοδα έχουν πέσει όμως οι τράπεζες έχουν τον τρόπο να… βουλώνουν τις τρύπες τους. Τη… νύφη την πληρώνουν οι πελάτες, και μάλιστα με ποσά που μπορεί να μοιάζουν μικρά, αλλά λόγω του όγκου των συναλλαγών που αναγκαστικά έχουν όλοι με τις τράπεζες τα ποσά φτάνουν σε τεράστια ύψη. Υπολογίζεται ότι από τις προμήθειες που παίρνουν οι τράπεζες το κόστος κάθε χρόνο για τους πολίτες είναι 190.000.000 ευρώ.

Τα ποσά που δίνουν οι πολίτες για απλές συναλλαγές είτε στο ΑΤΜ, είτε στο γκισέ ή ακόμη και για συναλλαγές μέσω Internet και phone banking ξεκινούν από το 1 ευρώ και φτάνουν ως και τα 250 ευρώ ανά συναλλαγή!

Για παράδειγμα για ένα έμβασμα 1.000 ευρώ υπάρχουν χρεώσεις από 8 ως και 15 ευρώ εάν η συναλλαγή γίνει στο γκισέ της τράπεζας, ενώ μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου η προμήθεια είναι στο ένα ευρώ.

Οι αναλήψεις μετρητών από το ΑΤΜ διαφορετικής τράπεζας από εκείνη στην οποία έχει κάποιος λογαριασμό είναι στο 1,50 ευρώ.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκάζονται να βάλουν όσοι χρειάζονται λόγω κρίσης να προχωρήσουν σε αλλαγές των όρων ενός δανείου που έχουν στην τράπεζα.

Ενδεικτικά μια αλλαγή προγράμματος κοστίζει 250 ευρώ. Αλλαγή στο spread ή στο νόμισμα κοστίζει επίσης 250 ευρώ, ενώ μια αλλαγή στον χρόνο αποπληρωμής κοστίζει από 150 ως 250 ευρώ.

Οι χρεώσεις είναι σε κάθε είδους συναλλαγή, καθώς μια ρύθμιση μπορεί να κοστίσει 50 ευρώ ως 200 ευρώ, ενώ και η αίτηση για περίοδο χάριτος επιβαρύνει τον πελάτη με τουλάχιστον 50 ευρώ.

Μάλιστα η χρήση πιστωτικής που για πολλούς είναι μονόδρομος σε πολλές αγορές, ενώ προωθείται και φορολογικά για την πάταξη της φοροδιαφυγής επιβαρύνεται με ετήσιο “καπέλο” τουλάχιστον 50 ευρώ.

Οι χρεώσεις από τράπεζα σε τράπεζα διαφέρουν, ωστόσο όλες οι τράπεζες έχουν χρεώσεις για όλες σχεδόν τις συναλλαγές…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ