Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα


Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Δραματικές ώρες από την πυρκαγιά στην Εύβοια - Εκκενώνονται χωριά (βίντεο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 μ.μ. |
Δραματικές ώρες από την πυρκαγιά στην Εύβοια - Εκκενώνονται χωριά (βίντεο
Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι των χωριών Κοντοδεσπότι και Σταυρός, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στο πευκοδάσος της περιοχής στην Εύβοια.


Οι τοπικές Αρχές σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και Αστυνομία κάλεσαν τους κατοίκους σε άμεση εκκένωση των οικισμών καθώς οι φλόγες πλησίαζαν ταχύτατα τα πρώτα σπίτια.

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση των δύο χωριών Κοντοδεσπότι και Σταυρός από τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της εγγύτητας με το πύρινο μέτωπο που παίρνει τεράστιες διαστάσεις, στο παρθένο δάσος της περιοχής.

Η φωτιά έχει κυριολεκτικά περικυκλώσει πλέον το Κοντοδεσπότι έχει περάσει από τα σπίτια που βρίσκονται περιμετρικά του χωριού και υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιές, ενώ το πύρινο μέτωπο κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τα νότια, δηλαδή προς τα Ψαχνά.

Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου καθώς και για κατοίκους σπιτιών που βρίσκονται περιμετρικά των Ψαχνών.

Στην περιοχή, μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν στην περιοχή, επιχειρούν συνολικά πλέον 60 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και 10 εναέρια μέσα αποτελούμενα από 4 ελικόπτερα, 4 Canadair και 2 PZL, ενώ όλη η προσπάθεια έχει πέσει στο να αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο που έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα εξάπλωσης, πριν φτάσει στα Ψαχνά, γιατί ακολουθεί η νύχτα και δεν θα μπορούν να επιχειρούν πλέον τα εναέρια μέσα.

Οι εικόνες και τα βίντεο από το Κοντοδεσπότι προκαλούν τρόμο:

Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια

Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ