ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Σημαντική επιτόπια σύσκεψη φορέων στο Ναύπλιο για την πυροπροστασία περιοχών που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:48:00 π.μ. | |
Σημαντική επιτόπια σύσκεψη φορέων στο Ναύπλιο για την πυροπροστασία περιοχών που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής (βίντεο)
 Επιτόπια σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πυρασφάλεια σε περιοχές του Ναυπλίου με οικιστική ανάπτυξη που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής λόγω της πυκνής βλάστησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στην περιοχή Νότια της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου στους πρόποδες του Παλαμηδίου.

Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Ναυπλιέων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού, που προΐσταται της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, συμμετείχαν με εκπροσώπους τους, η Πυροσβεστική, η Αρχαιολογία, η Δασική Υπηρεσία και η ΔΕΥΑΝ.
Πρόκειται για μια περιοχή κατάφυτη, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν ανεγερθεί πολλές κατοικίες μέσα στο δασύλλιο που υπάρχει στην περιοχή.
Οι φορείς διαπίστωσαν πολεοδομικές αυθαιρεσίες άλλα και πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εχουν καθαρίσει αλλά και δεν εχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες γύρω από τις οικίες τους με τον κίνδυνο να παραμονεύει ανά πάσα στιγμή.
Οι αρμόδιοι διαπίστωσαν επίσης πως χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις από τον Δήμο που σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΝ θα πρέπει να τοποθετηθούν περισσότεροι κρουνοί ώστε να διευκολυνθεί το έργο της πυροσβεστικής αν χρειαστεί.
Επίσης συζητήθηκε η διάνοιξη του παλιού μονοπατιού που οδηγεί στο κάστρο του Παλαμηδίου ως μια περιπατητική διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς, άλλα και η πυρασφάλεια του κάστρου καθώς και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα πρέπει να καταστρωθεί σε περίπτωση που μια ενδεχόμενη πυρκαγιά εκδηλωθεί και απειλήσει το Μεσαιωνικό μνημείο όταν μάλιστα σε αυτό πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο.
Οι φορείς από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενεργειες ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των περιούσιων και των κατοίκων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τι δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού:   
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ