ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας: Καλό σου ταξίδι Χαρά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:36:00 μ.μ. |
Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Αργολίδας: Καλό σου ταξίδι Χαρά
Η σχέση μου με το χρόνο ήταν πάντα απροσδιόριστη. Φόβου και μίσους το περισσότερο. Επαφή με το θάνατο: κάθε λεπτό που περνάει μας φέρνει κοντύτερά του. Από την άλλη, δυνατότητα μυθοποίησης η απόσταση. Όσο πιο πολύ ζεις, κι απομακρύνεσαι από τα προηγούμενα, τόσο ευκολότερα τα μυθοποιείς. Εύπλαστη ύλη, τα πλάθεις όπως θέλεις. 

Να τα 'χουν όλα μέσα, ευτυχισμένες στιγμές, χαρά, πλήθος κόσμου, φίλους, συγγενείς, πατέρα, μάνα... Ανατρέχεις στο παρελθόν να φωτίσεις το μέλλον. "Τίποτα δεν πέρασε αν δεν θες να το ξεχάσεις". Ή καλύτερα, τίποτα δεν πέρασε απ' όσα θέλεις να θυμάσαι... Μικροί Θεοί χειριζόμαστε τη μοίρα μας, το πριν και το μετά, το χθες και το τώρα. Πόσο το νοιώθουμε άραγε; Υπάρχει βέβαια και η ίδια η ανάγκη της πρώτης μνήμης, της διάσωσης της εντύπωσης. Η εστίαση στο γεγονός και στο συναίσθημα. Στο πρώτο. Το ζεστό. Πριν απομακρυνθούμε από τα πράγματα και παγώσουμε..

(Η ΛΟΧΕΊΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΊΑΣ)


Πριν απομακρυνθούμε από τα πράγματα και παγώσουμε… Πόσο θα θέλαμε να μην γίνει ποτέ! Να μπορούσαμε να μένουμε πάντα μέσα, γύρω και μαζί τους. Να μιλάμε γι’ αυτά, να τα παρουσιάζουμε, να διαφωνούμε για χάρη τους και… να ζούμε. Η Χαρά Κοσεγιάν, η φιλόλογος και συγγραφέας, ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, ξεκίνησε χθες για το μεγάλο ταξίδι. 

Το αργολικό κοινό την γνώρισε τόσο από τα εξαιρετικά διηγήματά της που παρουσιάστηκαν κυρίως στο Ναύπλιο, όσο και από την πίστη της σε όρκο λύτρωσης των ψυχών από την γενοκτονία των Αρμενίων: οι έρευνές της είχαν εστιάσει τελευταία στην παρουσία τους στην Αργολίδα και συμμετείχε σε όλες της Ημέρες Μνήμης για την γενοκτονία αλλά και στις προσπάθειες για την αναγνώρισή της. 

Θα κρατήσουμε τη μνήμη της ζωντανή στο μυαλό και τις καρδιές μας. Καλό σου ταξίδι Χαρά.

το Δ.Σ της Ε.Σ.Λ.Α

(Η Χαρά Κοσεγιάν γεννήθηκε στο Ναύπλιο και ζούσε στη Ρόδο εργαζόμενη ως Σχολικός Σύμβουλος. Σπούδασε στην Αθήνα Κλασική Φιλολογία, είναι διδάκτωρ του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε εφημερίδες, μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και μυθιστορήματα, ενώ πρόσφατα το έργο της «Ο Αρμένης» παρουσιάστηκε σε διάφορες θεατρικές σκηνές μεταξύ των οποίων και εκείνη του «Τριανόν» στο Ναύπλιο).


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ