ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Κύριοι Εισαγγελείς, σας αρκεί αυτός ο χάρτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. |
Κύριοι Εισαγγελείς, σας αρκεί αυτός ο χάρτης
του Βασίλη Ζώη

«Σημασία τώρα έχει να φροντίσουμε τους ανθρώπους που έμειναν πίσω, που έχασαν περιουσίες και συγγενείς». Αυτό ακούμε και διαβάζουμε μόνιμα. Και λογικό φυσικά θα μου πείτε. Βεβαίως και είναι λογικό μόνο που το ακούμε από ανθρώπους που διά της τρομακτικής τους αδράνειας και αμέλειας ευθύνονται για την τραγωδία και «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα».


Έχουν περάσει 10 ημέρες από το από την 23η Ιουλίου και κανείς δεν έχει φορέσει χειροπέδες! Κανείς δεν έχει παραιτηθεί! Όλοι αυτοί που θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις δύο προηγούμενες κατηγορίες μας κάνουν μαθήματα για το τι έχει πρωτίστως σημασία. Σοβαρά;

Η Πολιτική Προστασία εκδίδει τον σχετικό χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς από την προηγούμενη ημέρα άρα ΟΛΟΙ γνώριζαν πως η 23 Ιουλίου θα είναι πολύ δύσκολη για την Αττική και έπρεπε να είναι σε πλήρη επιφυλακή. Άκουσα κάπου «μα και ο δήμαρχος άνθρωπος είναι δεν μπορεί να λείψει από τον Δήμο του»; Όταν ξέρει μία μέρα πριν ότι θα έχει «4αρι» η Αττική και οι όμoρες περιοχές τσακίζεται και μαζεύεται πίσω στο Δήμο του σε όποιο νησί του Αιγαίου και αν παραθερίζει. Απλά πράγματα. Στο κάτω κάτω πόσα «4αρια» έχει το χρόνο; Γι’ αυτό είναι Δήμαρχος, γι’ αυτό χιλιάδες πολίτες του εμπιστεύτηκαν την ποιότητα της καθημερινότητας τους. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής ο οποίος ήταν στο εξωτερικό.

Είναι προφανές ότι η τραγωδία οφείλεται στο ότι οι συνάνθρωποί μας δεν κατάφεραν να φύγουν από το Μάτι και βρήκαν φρικτό θάνατο. Άλλοι κάηκαν, άλλοι πνίγηκαν, άλλοι χάθηκαν, άλλους ενδεχομένως να τους πρόδωσαν οι δυνάμεις τους και εξαντλημένοι να παραδόθηκαν στο μοιραίο. Όταν σε ένα πλοίο υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα απόλυτος άρχων είναι ο πλοίαρχος, ο καπετάνιος. Αυτός ξέρει ακριβώς το μέγεθος του θέματος, αυτός έχει την εμπειρία να προετοιμαστεί για το θέμα, αυτός δίνει εντολές, αυτός παίρνει πρωτοβουλίες.
Στην πυρκαγιά στο Μάτι ποιος ακριβώς ήταν ο καπετάνιος; Κανείς! Οι πολίτες αυτό κατάλαβαν. Κατάλαβαν ότι κανείς δεν θα τους δώσει εντολή εκκένωσης. Κανείς δεν θα φροντίσει να τους δώσει οδηγίες. Πλήρης απουσία σχεδίου και Διοίκησης. Λογικά λοιπόν επικράτησε το απόλυτο χάος και πλήρης πανικός. Νομίζω αυτά που γράφω είναι απλά πράγματα, τα έχει αντιληφθεί όλη η Ελλάδα, δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη ανάλυση. Μέχρι να συνεννοηθεί η Κυβέρνηση (Πυροσβεστικό Σώμα και Αστυνομία) με την Δούρου και τον Ψινάκη φτάσαμε στην ασύλληπτη τραγωδία.

Φαντάζεστε αντίστοιχη τραγωδία να είχε σημειωθεί στην Ιαπωνία; Θα είχαμε ομαδικό χαρακίρι. Ακραίο ίσως θα μου πείτε. Εμείς στην Ελλάδα λοιπόν φτάσαμε στο άλλο άκρο. Εδώ οι υπουργάρες και οι Αρχηγάρες δίνουν συνέντευξη τύπου και αυτοαποθεώνονται για το πόσο σούπερ είναι. Ο Πρωθυπουργός της χώρας αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» και αυτό ήταν, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πήγε στο Μάτι για να τσακωθεί με τον κόσμο επειδή έχτισε αυθαίρετα. Δεν έχει ξανακούσει βλέπετε για αυθαίρετα ο Πάνος Καμμένος, δεν είναι 25 χρόνια βουλευτής, δεν έχει περάσει από Κυβερνήσεις στο παρελθόν.

Μετά από αυτή την τραγωδία και αφού εντός 48 ωρών δεν είχαμε παραιτήσεις και συλλήψεις το μήνυμα που στέλνει η χώρα εντός και εκτός είναι ότι είμαστε εντελώς του χαβαλέ. Οι πρωτοβουλίες πλέον κακά τα ψέματα είναι πλέον μόνο στην Δικαστική εξουσία. Στο κάτω κάτω η Κυβέρνηση παίζει, συνεχίζει να παίζει το επικοινωνιακό της παιχνίδι. Θα ρίξει όλα τα αυθαίρετα λέει. Αυτά που μέχρι χτες μας έδινε οδηγίες για το πώς θα νομιμοποιηθούν και με πόσα χρήματα. Η Δικαιοσύνη; Οι Εισαγγελείς; Πως θα πειστούν όχι μόνο οι συγγενείς των θυμάτων αλλά όλος ο κόσμος ότι ζει σε μία στοιχειωδώς σοβαρή χώρα; Και αφού δεν έχουν το φιλότιμο και την ντροπή κάποιοι να παραιτηθούν ας φορέσουν επιτέλους χειροπέδες και να οδηγηθούν σε Δίκη. Αρκετά κράτησε το αστείο, αρκετά!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ