ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ανοικτός διάλογος για το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. | |
Ανοικτός διάλογος για το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Ξεκινάμε σήμερα ένα ανοικτό διάλογο με τους συμπολίτες μας ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το πρόγραμμα της δημοτικής μας παράταξης ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. 

Σαν βάση συζήτησης αναρτώ το κεφάλαιο 8 (ποιότητα ζωής) του προγράμματος που είχαμε καταθέσει στις τελευταίες εκλογές. Όπως θα διαπιστώσετε σε πολλά σημεία είναι ξεπερασμένο καθώς επίσης απαιτούνται προσθήκες και αφαιρέσεις. 

Θα πρέπει οι προτάσεις σας να είναι πρακτικά εφαρμοστέες και θα τις δώσετε με τη μορφή σχολίου ή μπορείτε να στέλνετε μήνυμα στο messenger ή αν πρόκειται για μεγάλο κείμενο στείλτε mail στο karargyris@gmail.com θελουμε οι συμπολίτες μας να είναι ενεργοί στα δημοτικά πράγματα και ο διάλογος αυτός θα είναι διαρκής και όχι μόνο μέχρι τις εκλογές. 

Η συμμετοχική δημοκρατία πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας αν θελουμε ως τοπική κοινωνία να πάμε μπροστά.

Στις προτάσεις σας και στις σκέψεις που θα καταθέσετε να λάβετε υπόψη σας ότι ναι μεν η πόλη του Άργους έχει προτεραιότητα αλλά και ένας κάτοικος σε οποιοδήποτε διαμέρισμα έχει ιδιαίτερη αξία την οποια θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας.

Ακολουθεί το κεφάλαιο 8 περί ποιότητας ζωής-καθημερινότητα

ΕΝΟΤΗΤΑ 8

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Η καθημερινότητα στην πόλη είναι πολλές φορές οδυνηρή και ανυπόφορη. Όμως, αυτή η καθημερινότητα θα πρέπει να δείχνει το υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής που διασφαλίζει ο Δήμος για όλους τους πολίτες, γεγονός που θα κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Πιστεύοντας ότι η καθημερινή ζωή πρέπει να δημιουργεί στον άνθρωπο προϋποθέσεις άνεσης, ευχάριστης διάθεσης και δημιουργικότητας προτείνουμε:
1. Καθημερινή φροντίδα και έλεγχος για την καθαριότητα των οδών, των χώρων πρασίνου και γενικά κάθε δημόσιου χώρου.
2. Η υπηρεσία ελεγχόμενης στάθμευσης θα ελέγχει καθημερινά τη στάθμευση των αυτοκινήτων και σε συνεργασία με την τροχαία θα φροντίζει για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης των τροχοφόρων.
3. Τοποθέτηση νέων πινακίδων που ρυθμίζουν την κυκλοφορία, όπου υπάρχει ανάγκη. Καθαρισμός των παλαιών πινακίδων και γενικότερα φροντίδα για την ομαλή κυκλοφορία ντόπιων και ξένων
4. Ανάπτυξη δικτύου περιπάτων, ώστε οι πολίτες να μπορούν να απολαμβάνουν την πόλη
5. Φωτισμός όλων των δρόμων και δημοσίων χώρων στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες.
6. Βελτίωση των πεζοδρομίων για την άνετη διακίνηση πεζών αλλά και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε ορισμένα πεζοδρόμια
7. Εξωραϊσμός και καθαριότητα των εισόδων της πόλης .
8. Έλεγχος των πεζοδρόμων και των πλατειών, ώστε να κυκλοφορούν οι πολίτες άνετα και ακίνδυνα. Πλήρης απαγόρευση και έλεγχος των παράνομα κινουμένων στους πεζοδρόμους και πλατείες.
9. Έλεγχος και διευκόλυνση της κυκλοφορίας κάθε Τετάρτη και Σάββατο προς τη Λαϊκή αγορά.
10. Ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτων στην πόλη.
11. Διευκόλυνση του πολίτη στις καθημερινές του συναλλαγές με το Δήμο αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες.
12. Θα επιδιωχθεί η δρομολόγηση αστικής συγκοινωνίας.
13. Φροντίδα και εκσυγχρονισμός των παραλιών του δήμου, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες και να εξασφαλίζεται η αναψυχή των πολιτών.
14. Ανάπλαση των υπαρχόντων και δημιουργία νέων χώρων αναψυχής στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες.
15. Οι πολίτες σε συνεργασία με το Δήμο θα φροντίζουν την καθαριότητα των προαύλιων χώρων, πεζοδρομίων και χώρων μπροστά από το σπίτι τους ή τα οικόπεδα τους.
16. Θα επιδιώξουμε συστηματικά να προβάλλουμε τον εθελοντισμό και στο χώρο καθαριότητας και προστασίας των δημόσιων χώρων.
17. Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα, ώστε να μη δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους και να μην ταλαιπωρούνται τα ίδια.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ