ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για το περιστατικό επίθεσης εναντίον ιατρού στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. | | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τα σοβαρά προβλήματα στη χειρουργική κλινική της Ν.Μ. Ναυπλίου
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χειρουργική κλινική της νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου αλλά και για το περιστατικό επίθεσης εναντίον ιατρού.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με σχετικό έγγραφο της 6ης Αυγούστου 2018 οι ιατροί της χειρουργικής κλινικής της νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου επισημαίνουν τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κλινική. Μεταξύ άλλων:

- Η μονάδα λειτουργεί καθημερινά χωρίς έναν ιατρό στην υποδοχή με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής στα εξωτερικά ιατρεία κατά τις μέρες που οι χειρουργοί είναι απασχολημένοι στην χειρουργική αίθουσα.

- Η μονάδα λειτουργεί υποχρεωτικά χωρίς την 24ωρη παρουσία ιατρού για την παρακολούθηση των χειρουργημένων ασθενών.

- Η κλινική μένει χωρίς χειρουργό καθώς παρά τα καθημερινά έγγραφα του Συντονιστή Διευθυντή επί 10 και πλέον μήνες για την ανάγκη προκήρυξης θέσης επικουρικού χειρουργού.

- Δεν λαμβάνονται δραστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών για την πρόληψη των χειρουργικών λοιμώξεων παρ’ όλες τις επισημάνσεις του Διευθυντή του Χειρουργικού τομέα.

- Δεν υπάρχει σύγχρονο γαστροσκόπιο για το οποίο υπάρχει αίτημα εδώ και ένα χρόνο.

- Συνεχίζεται το καθεστώς εφημέρευσης χωρίς αξονικό τομογράφο και ορθοπαιδικό ιατρό.

- Με απόφαση του Υποδιοικητή άλλαξε το καθεστώς εφημέρευσης των χειρουργών στις ανοικτές εφημερίες από ενεργή εφημερία σε εφημερία ετοιμότητας. Επίσης με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου περικόπηκαν οι εκτελεσθείσες εφημερίες κατά 3000 ευρώ.

- Ειδικευμένοι χειρουργοί επιφορτίζονται με εργασία γραφείου.

- Σε ό,τι αφορά τη λίστα τακτικών και έκτακτων χειρουργείων, παρά το γεγονός ότι αυτή είναι στο γραφείο των ιατρών ενημερωμένη μέχρι σήμερα από τον Συντονιστή Διευθυντή, με ευθύνη του υποδιοικητή δεν είναι ενημερωμένη η επίσημη ιστοσελίδα του νοσοκομείου.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

- Τι συγκεκριμένες δράσεις θα αναλάβει για την αντιμετώπιση των ως άνω σοβαρών προβλημάτων “.


Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για το περιστατικό επίθεσης εναντίον ιατρού στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου.


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης εναντίον ιατρού στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου..

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ως αποτέλεσμα του μεγάλου ελλείμματος ασφάλειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, στις 23 Αυγούστου 2018 οικείοι προσκομισθέντος στα έκτακτα περιστατικά της μονάδας προέβησαν σε ξυλοδαρμό ιατρού, όπως ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και στη Ν.Μ. Άργους . Είναι γνωστό ότι τόσο το Ιατρικό, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό των Ν.Μ. Αργολίδας καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, σε δύσκολες συνθήκες για να παρέχουν υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους και επισκέπτες της Αργολίδας .

Κατόπιν αυτού,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι συγκεκριμένες δράσεις θα αναλάβει για την έμπρακτη εγγύηση της ασφάλειας του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους και την αποτροπή της επανάληψης αντίστοιχων απαράδεκτων περιστατικών ώστε να μπορούν απερίσπαστοι να επιτελούν το καθήκον τους”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ