ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Αργολίδα: Τα κρυμμένα μυστικά του σπηλαίου στο Κεφαλόβρυσο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. |
Αργολίδα: Τα κρυμμένα μυστικά του σπηλαίου στο Κεφαλόβρυσο (βίντεο)
Πολλά κρυμμένα "μυστικά" φαίνεται να κρατάει στο εσωτερικό του το σπήλαιο στο Κεφαλόβρυσο της Αργολίδας . Στην ορεινή πλευρά του νομού, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη σήραγγα του Αρτεμησίου, υπάρχει το σπήλαιο , στις πηγές του ποταμού Ίναχου, στα όρια του χωριού Κεφαλόβρυσο.


Οι ντόπιοι και ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται ότι εδώ και δεκαετίες προσπαθούσαν νε μπουν στο εσωτερικό του , κρατώντας μικρά κεριά για να φωτίσουν την είσοδο του σπηλαίου και να μάθουν τα μυστικά που κρύβει..

Στο συγκεκριμένο σπήλαιο έχουν γίνει , αποσπασματικά, μέχρι σήμερα, κάποιες έρευνες από ιδιωτική ομάδα σπηλαιοδυτών που έχουν εξερευνήσει τμήμα του σπηλαίου.

Τα ευρήματα τους είναι πάντως εντυπωσιακά..

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοβρύσου έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την αξιοποίηση αυτού του σπηλαίου που εφ όσον αναδειχθεί πλήρως θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του τόπου

Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η αυτοδιοίκηση και η κεντρική εξουσία θα πρέπει να προχωρήσουν στις αναγκαίες εργασίες έτσι ώστε το σπήλαιο να γίνει επισκέψιμο , κάτι που θα σημάνει την αναβάθμιση όλης της περιοχής , καθώς θα υπάρξει ένας πολύ σημαντικός πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Το μαγευτικό Κεφαλόβρυσο στην ορεινή Αργολίδα, σε υψόμετρο 850 μέτρων έχει πολλές ομορφιές , τρεχούμενα νερά και απέραντο πράσινο , προσφέρεται για τουρισμό , τόσο το καλοκαίρι όσο και τη χειμερινή περίοδο.

Ο προγραμματισμός συστηματικών ερευνών στο σπήλαιο του Ίναχου ποταμού ,μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ανάδειξη και προβολή τόσο του σπηλαίου , (στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό,) όσο και της ευρύτερης περιοχής που διαθέτει ένα απαράμιλλο φυσικό κάλλος.

Πηγή ΕΡΤ
Ρεπορτάζ Γιαννης Γαλανοπουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ