ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Εκδήλωση αφιέρωμα στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Σεραφείμ στην Ασίνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:29:00 π.μ. | |
Εκδήλωση αφιέρωμα στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Σεραφείμ στην Ασίνη
 «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης & Αγίας Παρασκευής», διοργάνωσε το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:00, εκδήλωση μνήμης για τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Σεραφείμ στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου της Ασίνης, με κεντρική ομιλήτρια την εγγονή του Σιμπίλε Μπουτσικάρη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Γιώργος Γαβρήλος, φυσικά ο , οικοδεσπότης, πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπρος Σκουφούλας και πολύς κόσμος ο οποίος ήθελε να μάθει για τον Κώστα Σεραφείμ.
Μίλησαν για τον Κώστα Σεραφείμ η εγγονή του Σιμπίλε Μπουτσικάρη, ο Γιάννης Γαλανόπουλος
ο Άκης Γκάτζιος και η Καίτη Κονίδα.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τρίπολης Γιάννης Γαλανόπουλος μίλησε για την πολύχρονη σχέση του με τον Κώστα Σεραφείμ , για το ποιος ήταν ο δημοσιογράφος-ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων , πως ΄΄ετρεχε΄΄ για το ρεπορτάζ κλπ ενώ θυμήθηκε μεγάλα γεγονότα που είχαν καλύψει μαζί , για τον Αθηναϊκό Τύπο.

΄΄ Ο Κώστας ήταν σε … ετοιμότητα επί 24ωρου βάσεως, με το μπλοκάκι και τη φωτογραφική μηχανή έτρεχε παν του για να βγάλει την είδηση, να είναι έγκυρη , και να την μεταδώσει άμεσα σε όλα τα έντυπα που συνεργαζόταν.

Και ήταν πολλά , με διαφορετική μάλιστα φιλοσοφία και πολιτική γραμμή, κάτι που προφανώς έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά του Κώστα, ο οποίος όμως πάντα ήταν σωστός , γρήγορος , για αυτό και ήταν περιζήτητος στις εφημερίδες της εποχής

Κάποιες φορές μάλιστα βρέθηκε και κατηγορούμενος ως δημοσιογράφος , επειδή οι αναφερόμενοι στο ρεπορτάζ αμφισβήτησαν την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων, φυσικά ποτέ δεν καταδικάστηκε ..

Χωρίς προκαταλήψεις, πολιτικές σκοπιμότητες η αντιπάθειες ο Κώστας έβαζε πάνω από όλα την είδηση και το συμφέρον του τόπου , της Αργολίδας.

Στο όνομα τη συνέπειας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν δίσταζε να έρθει σε σύγκρουση με τοπικούς παράγοντες, με πολιτικά πρόσωπα και όσους τον εμπόδιζαν να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Χωρίς τις ανέσεις των σημερινών ΜΜΕ ο Κώστας έτρεχε , με το λεωφορείο πολλές φορές ,να καταγράψει, να φωτογραφήσει, να στείλει α φιλμ στο φωτοπρακτορείο της Αθήνας, να δώσει μετά την ανταπόκριση Άλλωστε πάντα ο χρόνος πίεζε.. .΄΄
είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γαλανόπουλος για τον φίλο του Κώστα Σεραφείμ.
Ο δημοσιογράφος του ΄΄Ανανώστη Πελοποννήσου ΄΄ Άκης Γκάτζιος αναφέρθηκε κι αυτός στη φιλική-και συναδελφική – σχέση του με τον Κ. Σεραφείμ και ανέφερε διάφορα περιστατικά και στιγμιότυπα για να δείξει το πάθος, την αντικειμενικότητα, την επιμονή και το μεράκι του Κώστα για τη δημοσιογραφία και την αλήθεια.

‘’Ο Κώστας Σεραφείμ δεν συμβιβάστηκε ποτέ, δεν δίστασε να συγκρουστεί και με πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να μην ΄΄τσαλακώσει΄΄ το κύρος του ως δημοσιογράφου και ως πολίτη ΄΄ είπε ο Άκης Γκάτζιος που πρόσθεσε ότι ΄΄ο Κώστας ένοιωθε πάντα νέος και , ακόμη στα τελευταία χρόνια της ζωής του ,του άρεσε να κάνει παρέα με τους νεότερους δημοσιογράφους.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης –Γενική Γραμματέας του Συλλόγου - Καίτη Κονίδα σκιαγράφησε το λαογραφικό έργο του Κώστα Σεραφείμ , με αφορμή το βιβλίο του ΄΄Λαογραφικά της Αργολίδας ΄΄ ( 1981) που αποτελεί , ακόμη, πηγή για μαθητές, ερευνητές της παράδοσης κλπ.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν φωτογραφίες από τη ζωή και δράση του Κώστα Σεραφείμ αλλά και ένα μικρό απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Γιώργου Ζέρβα όπου ο Κ.Σ. με φόντο την Αρχαία Ασίνη( Καστράκι) θυμάται και εξιστορεί γεγονότα από την περίοδο της Κατοχής.

Στην Σαββατιάτικη εκδήλωση η αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ασίνης –εκεί όπου φοίτησε και ο Κώστας Σεραφείμ- ήταν κατάμεστη από συγχωριανούς, συγγενείς, και φίλους του Κώστα Σεραφείμ οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη στάση ζωής και το έργο του συμπατριώτη τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ