ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Δασικοί χάρτες: Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε η εξέταση των ενστάσεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. |
Δασικοί χάρτες: Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε η εξέταση των ενστάσεων
Χρόνος θα συμπληρωθεί σε λίγους μήνες από την ημερομηνία που συγκροτήθηκαν στη Μεσσηνία οι τέσσερις επιτροπές εξέτασης των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες.

Πέρυσι, λοιπόν, στις αρχές Νοεμβρίου, συγκροτήθηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες του νομού. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι οι συνεδριάσεις των επιτροπών που θα εξετάσουν τις ενστάσεις θα ξεκινούσαν περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2018. Ακολούθως η ημερομηνία μετατέθηκε για την άνοιξη. Όμως, έφτασε και το καλοκαίρι και οι επιτροπές δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα, ούτε μια φορά. Τώρα η εκτίμηση είναι ότι «μάλλον» θα ξεκινήσουν από… Σεπτέμβριο.

Χιλιάδες ενστάσεις σε αναμονή 

Το αν, τελικά, η εξέταση των ενστάσεων ξεκινήσει το Σεπτέμβριο κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά και ακόμα περισσότερο να εκτιμήσει πόσος χρόνος θα χρειασθεί για να ολοκληρωθούν.
Παρά το γεγονός ότι από το Δεκέμβριο του 2017 ολοκληρώθηκε η κύρωση ποσοστού 94,22% των εκτάσεων στη Μεσσηνία που περιλαμβάνονται στο δασικό χάρτη, η εξέταση των ενστάσεων παραμένει μια άγνωστη πλευρά της ιστορίας. Συνολικά βρίσκονται σε αναμονή στη Μεσσηνία 14.300 αντιρρήσεις, οι περισσότερες που έχουν κατατεθεί από τους νομούς που είχε αρμοδιότητα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Η καθυστέρηση εξέτασης των ενστάσεων λειτουργεί ως ντόμινο και δημιουργεί προβλήματα σε ιδιοκτήτες και συμβολαιογράφους, καθώς δεν μπορεί να γίνει καμία πράξη αγοραπωλησίας σε αυτά τα ακίνητα που εκκρεμεί αντίρρηση, ούτε αποδοχή κληρονομιάς, ούτε καν προσύμφωνο!

Ειδικότερα, για όσες εκτάσεις δεν υπάρχει ο χαρακτηρισμός ΑΑ, δεν επιτρέπεται να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, αγοραπωλησία, προσύμφωνο, ούτε καν πληρεξούσιο.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: tharrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ