ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

(Παν)εκλογικό ενδεχόμενο φέρνει προσλήψεις στο Δημόσιο και ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην Εφορία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:06:00 μ.μ. | |
(Παν)εκλογικό ενδεχόμενο φέρνει προσλήψεις στο Δημόσιο και ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην Εφορία
H κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές αν και ο στόχος της πλέον είναι να εξαντλήσει την 4ετία. Άλλωστε αυτή την στιγμή διαθέτει 154 ψήφους αλλά έχει να περάσει εκτός από την δυσαρέσκεια του κόσμου και την οργή του για τους 98 νεκρούς στο Μάτι και την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας από την Βουλή όπως και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στην κυβέρνηση δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι θα αντέξουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 ειδικά εάν επέλθει (που όλα έτσι δείχνουν) συντριβή στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στα πλαίσια αυτά για πάν ενδεχόμενο έχει ξεκινήσει η προεκλογική παροχολογία. Το νέο σχέδιο που διαρρέεται τώρα έχει να κάνει με τα χρέη που έχουν στην εφορία μισθωτοί και συνταξιούχοι.


Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” προβλέπει εξόφληση σε έως και 120 δόσεις. Αν ισχύσει, καθώς χρειάζεται την έγκριση και των δανειστών, η ρύθμιση αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Με βάση τα όσα διαρρέονται η ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα μπορούν να ρυθμιστούν με βάση τα όσα προβλέπονται ως σήμερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη μέχρι 50.000 ευρώ.

Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα για διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και πρόστιμα, να πληρώνουν το ποσό σε ως και 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ προβλέπεται και διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχει επιβάλει η φορολογική διοίκηση.

Το σχέδιο έχει και εναλλακτική μορφή. Σύμφωνα με την εφημερίδα η κυβέρνηση έχει καταθέσει και δεύτερη πρόταση η οποία περιλαμβάνει λιγότερες δόσεις και αφορά σε μικρότερα χρέη.

Με βάση την πρόταση αυτή οι οφειλέτες με χρέη ως 10.000 θα μπορούν να εξοφλήσουν σε έως 36 δόσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους πάνω από 3.500.000 φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία.

Για να ξέρουμε τι λέμε. Οι 120 δόσεις θα βοηθήσουν τον κόσμο και ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν καταντήσει να χρωστάνε πάνω από 30 και 40 χιλιάρικα σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί αυτό με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση πέρα από την ρύθμιση ετοιμάζει και προσλήψεις στο Δημόσιο.

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να “τρέξουν” οι τρεις πρώτοι διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν συνολικά 928 θέσεις μονίμων σε δήμους αλλά και στη Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Θα ακολουθήσουν άλλοι πέντε διαγωνισμοί, μέσα στον Οκτώβριο οι οποίοι αφορούν στην κάλυψη 1.971 θέσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τον ΟΑΣΑ, το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας.

Συνολικά 118 άτομα θα προσληφθούν σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους όλης της χώρας. Θα ανοίξουν από 1 ως 4 θέσεις σε περισσότερους από 50 δήμους και περιφέρειες που αφορούν σε κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και ΔΕ τηλεφωνητών.

Αυξήθηκαν κατά 50% οι θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και έτσι θα προσληφθούν 758 άτομα. Καθαριστές, οδηγοί μηχανημάτων, εργάτες καθαριότητας και οδηγοί απορριμματοφόρων, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, τεχνίτες και εργάτες θα προσληφθούν στους τομείς καθαριότητας και στις επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης των δήμων.

Θέμα χρόνου είναι και η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ του διαγωνισμού για 53 θέσεις μονίμου προσωπικού στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Θα προσληφθούν διοικητικοί, μηχανικοί, και πτυχιούχοι Πληροφορικής στην κεντρική υπηρεσία και στις περιφερειακές υπηρεσίες.

Θα ακολουθήσουν άλλοι 5 διαγωνισμοί που αφορούν σε 412 προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, άλλες 79 θέσεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ( 9 δικηγόροι, 52 πτυχιούχοι οικονομικού, διοικητικού και πληροφορικής, 7 διοικητικοί στη γραμματεία και 2 ΥΕ κλητήρες), 120 θέσεις ελεγκτών “ανοίγουν” στον ΟΑΣΑ, ενώ τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις θα έχουν τα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας με 1.200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο κύκλος των προσλήψεων σε αυτή τη φάση θα κλείσει με το υπουργείο Οικονομικών που αναζητά 160 άτομα. Οι θέσεις αφορούν σε 86 ΠΕ Πληροφορικής, 57 ΤΕ Πληροφορικής, 10 ΠΕ Οικονομολόγων και 7 ΠΕ Νομικών.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για κάθε άτομο που προσλαμβάνεται στο Δημόσιο επηρεάζονται θετικά και τα άτομα του στενού οικογενειακού κύκλου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ