Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

14 συλλήψεις στην Αργολίδα - Οι δέκα για ρευματοκλοπή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:21:00 μ.μ. | |
14 συλλήψεις στην Αργολίδα - Οι δέκα για ρευματοκλοπή
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν χθες (12.9.2018), στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια πενήντα (850) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια τριάντα δύο (632) ήταν ημεδαποί και διακόσια δεκαοκτώ (218) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εβδομήντα τρία (673) οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι οκτώ (128) άτομα, από τα οποία ογδόντα τέσσερα (84) ήταν ημεδαποί και σαράντα τέσσερα (44) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα δύο (72) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:


Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Εννέα (9) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, από τους οποίου ο ένας (1) και για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός κι ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έξι (6) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Πέντε (5) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.Εξιχνιάστηκαν:· Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 11.9.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 25χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

· Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 26.7.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 29χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες έντεκα (311) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:· τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -20- έως -130- εκατοστά, στην Αργολίδα και

· τσιγαριλίκι κάνναβης, μικροποσότητα κάνναβης και διάφορα είδη παράνομου υπαίθριου εμπορίου, στη Μεσσηνία.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ