ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Την υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας «κατέκτησαν» για πρώτη φορά 2 Ελληνίδες ορειβάτισσες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. |
Την υψηλότερη κορυφή της Ωκεανίας «κατέκτησαν» για πρώτη φορά 2 Ελληνίδες ορειβάτισσες
Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπουράρη, στο πλαίσιο της δράσης A Woman Can Be που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) οργάνωσαν αποστολή στο όρος Carstenzs Pyramid στην Παπούα της Ινδονησίας.

Το όρος Carstenzs Pyramid ή αλλιώς Punchak Jaya (Πούντσακ Τζάγια) με υψόμετρο 4.884 μέτρα, είναι η υψηλότερη κορυφή της ηπείρου της Ωκεανίας αλλά και η υψηλότερη νησιωτική κορυφή του κόσμου.

Οι 2 Ελληνίδες είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες στην ανάβασή τους, όπως χαμηλή ορατότητα και έντονη βροχόπτωση.

Εν τέλει όμως οι ίδιες παρά τις αντίξοες συνθήκες τα κατάφεραν και έφτασαν στην κορυφή στις 29 Αυγούστου.
Η Βανέσα Αρχοντίδου είναι μητέρα δύο αγοριών και διευθύντρια μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία.

Η ορειβασία έγινε το πάθος της εδώ και 14 χρόνια, ενώ έχει ολοκληρώσει τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού του Α.Ο.Σ. Έχει ανέβει στην πλειονότητα των ελληνικών βουνών, έχει κατακτήσει την κορυφή της αφρικανικής ηπείρου (Κιλιμάντζαρο, 5.895 μ.) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στο Νεπάλ, τη Μαλαισία και τις Ελβετικές Άλπεις.

Από την πλευρά της η Χριστίνα Φλαμπούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία.

Η ίδια έχει ανέβει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει κατακτήσει την κορυφή της αφρικανικής ηπείρου (Κιλιμάντζαρο, 5.895 μ.) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στις Άλπεις και στη Μαλαισία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ