Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σε εξελιξη το 36ο «Σπάρταθλον» - Πέρασε μπροστά ο Ισικάουα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 μ.μ. |
Σε εξελιξη το 36ο «Σπάρταθλον» - Πέρασε μπροστά ο Ισικάουα
Ο Ιάπωνας Γιοσιχίκο Ισικάουα προηγείται λίγο πριν τα μισά της διαδρομής του 36ου ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων Σπάρταθλον, που ξεκίνησε το πρωί από την Ακρόπολη στην Αθήνα και θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι αύριο το βράδυ στις 19.00 στη Σπάρτη.

Απόψε, από το σημείο ελέγχου στο Ζευγολατιό, στο 102ο χλμ της διαδρομής, ο Ισικάουα πέρασε σε 8 ώρες και 9 λεπτά, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι με τον ίδιο χρόνο (8:21) έφθασαν τρεις αθλητές που τον καταδιώκουν. Ο λόγος για τον Ούγγρο Νόρμπερτ Μίχαλικ, τον Πορτογάλο Ζοάο Ολιβέιρα και τον Λετονό Έντγκαρτς Σιμάνοβιτς.

Οι 4 αυτοί αθλητές έχουν πάρει την πρωτοπορία κι έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές και δεν αποκλείεται μέσα στη νύχτα να υπάρξουν ανακατατάξεις.

Πρώτος Έλληνας μέχρι στιγμής είναι ο Γιάννης Πολυμένης, με 2ο τον Γιώργο Τάσσιο, και πρώτη Ελληνίδα η Τζόε Μαντά. Μέχρι τώρα οι καιρικές συνθήκες είναι γενικά καλές για τους αθλητές, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής που έβρεχε και είχε άνεμο, αλλά οι προβλέψεις για τη συνέχεια δεν είναι καλές. Και αυτό αφού αναμένονται στα βουνά της Αρκαδίας, αρκετές βροχές που θα δυσκολέψουν την προσπάθεια των δρομέων.

Επίσης είχαμε ένα δυσάρεστο περιστατικό κατά την διάρκεια του αγώνα, αφού στο 60ό χλμ χτυπήθηκε από τον καθρέπτη διερχόμενου αυτοκινήτου ο Ελληνοαμερικανός δρομέας Ντιν Καρνάζης. Ο αθλητής χτυπήθηκε στη μέση, αλλά δεν σταμάτησε και αφού πήρε ένα παυσίπονο συνέχισε τον αγώνα.

Τον αγώνα ξεκίνησαν 387 δρομείς από 51 χώρες, εκ των οποίων οι 61 Έλληνες (57 άνδρες και 4 γυναίκες). Η διαδρομή είναι 246 χλμ. και οι αθλητές θα πρέπει να τερματίσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα εντός 36 ωρών.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ