Ζωντανή μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το ΙΟΝΙΑΝ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Έρχεται σαρωτικός ο «Ξενοφών» - 8 ως 9 Μποφόρ και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 π.μ. |
Έρχεται σαρωτικός ο «Ξενοφών» -  8 ως 9 Μποφόρ και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας
Ο καιρός ετοιμάζεται για μια… εντυπωσιακή μεταστροφή, φέρνοντας τον χειμώνα εν μία νυκτί! Από σήμερα… κιόλας, Τρίτη 25.09.2018, περιμένουμε βροχές, πολύ κρύο και… μανιασμένους ανέμους!

«Ξενοφών» βαφτίστηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA) η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου, η οποία θα πλήξει την Ελλάδα από αύριο.

Η κακοκαιρία είναι -ως συνήθως- «εισαγόμενη», καθώς η παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος από σήμερα  Τρίτη θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε συνδυασμό με ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δημιουργήσει από αύριο τις συνθήκες για μια σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, φθάνοντας τοπικά στα 8 ως 9 Μποφόρ.

Ταυτόχρονα, ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά της χώρας, από οκτώ έως 12 βαθμούς χαμηλότερα απ’ ό,τι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η κακοκαιρία «Ξενοφών», σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, θα συνεχιστεί την Τετάρτη, με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τους θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, οι οποίοι τοπικά μπορεί να φθάσουν και τα 10 Μποφόρ. Λόγω της έντασης των ανέμων σε αρκετές περιοχές, απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δημιουργηθεί από το απόγευμα της Τετάρτης στα νότια πελάγη, θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ