ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Εκδήλωση για την Παναγία Σουμελά στη Νέα Κίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. | |
Εκδήλωση για την Παναγία Σουμελά στη Νέα Κίο
 Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας " Παναγία Σουμελά" πραγματοποίησε την Κυριακή 23/9/2018 εκδήλωση στη Νέα Κίο, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης. 
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη Μεγαλόχαρη , την Παναγία των Ποντίων απανταχού της γης, την Παναγία Σουμελά. 
Ομιλήτρια ήταν η Δικηγόρος κα Σόνια Τάνταρου -Κρίγγου η οποία με τον παραστατικό της λόγο και το φωτογραφικό υλικό που προβλήθηκε ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στον ένδοξο Πόντο και στην ιστορία και τους θρύλους που συνοδεύουν την Παναγία Σουμελά. 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του χορευτικού του Συλλόγου χόρεψαν ποντιακούς χορούς και έλαβαν το θερμό χειροκρότημα όλων. 
Όπως ανέφερε κλείνοντας την ομιλία της η κα Τάνταρου -Κρίγγου:  "...Αυτή είναι «Η Πρόσφυξ Παναγιά», η Παναγία Σουμελά , η φρουρός των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, το ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού, που εκφράζει την κοινή των Ελλήνων συνείδηση για τη διατήρηση της εθνικής και ορθόδοξης μνήμης και πίστης και την θέληση για ένα κόσμο αδελφωμένο που θα διδάσκεται όμως από την ιστορία.
Μέρος αυτής της ιστορίας είναι και η γενοκτονία των Ποντίων που δεν την ξεχνάμε γιατί η λήθη δημιουργεί τραγικές επαναλήψεις ενώ η μνήμη, που αφυπνίζει τις συνειδήσεις των λαών θωρακίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα .
Λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον και εμείς οι Έλληνες και μνήμη έχουμε και ορθόδοξη πίστη. Με αυτά θα πρέπει να πορευόμαστε για να μην χαθούμε στο ρου της ιστορίας…" 
  
Την εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη αλλά μεστή περιεχομένου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ Ντεκτάριος ο οποίος είχε τελέσει προηγουμένως τη θεία λειτουργία .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ