ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Δικαστές και εισαγγελείς στις κάλπες - Επιλέγουν τον προϊστάμενό τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. |
Δικαστές και εισαγγελείς στις κάλπες - Επιλέγουν τον προϊστάμενό τους
Τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των μεγάλων δικαστηρίων αλλά και των εισαγγελιών, καλούνται να επιλέξουν δικαστές και εισαγγελείς με την ψήφο τους, το Σάββατο.

Οι υποψηφιότητες είναι πολλές μόνο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου φιγουράρουν τα ονόματα 4 δικαστών, οι οποίοι διεκδικούν το «χρίσμα», ενώ αντίθετα στο Εφετείο της Αθήνας, κατεβαίνει μόνο ένας υποψήφιος.

Ειδικότερα από την θέση του προϊσταμένου του Εφετείου αποχωρεί ο κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, οποίος «ανηφορίζει» για τον Άρειο Πάγο και για την θέση του έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο κ. Κ. Σταμαδιάνος.

Ο πρόεδρος Εφετών έχει περάσει και στο παρελθόν από την θέση του διοικούντα το Πρωτοδικείο, ενώ έχει χειριστεί κρίσιμες δικογραφίες.

Από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, αποχωρεί ο κ. Αντώνης Λιόγας και για την θέση του «ερίζουν» δύο εισαγγελείς Εφετών. Ο κ. Παντελής Στραγάλης και ο κ. Ιωάννης Μωραϊτάκης. Ο τελευταίος έχει διατελέσει αναπληρωτής προιστάμενος του Α. Λιόγα.

Στο Πρωτοδικείο, όπου κατεβαίνουν και οι περισσότεροι υποψήφιοι, θέση στον τερματισμό παίρνουν οι Γεώργιος Γρίβας και η Ειρήνη Κατινιώτη. Υποψηφιότητα βάζουν ακόμη οι πρόεδροι Πρωτοδικών Ιωάννα Κουκουράκη και Δημήτρης Σκουτέρης.

Οι περισσότεροι δικαστές ωστόσο προκρίνουν ως φαβορί τους δύο πρώτους, χαρακτηρίζοντας τον κ. Γρίβα έμπειρο νομικό και χαμηλών τόνων, αλλά αποφασιστικό δικαστικό λειτουργό.
Και οι δύο χαρακτηρίζονται από τους συναδέλφους τους άριστοι νομικοί.

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από 4 χρόνια, αποχωρεί ο κ. Ηλίας Ζαγοραίος, δίνοντας την σκυτάλη στους εισαγγελείς που βάζουν υποψηφιότητα: Πρόκειται για την κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ήδη προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, τον κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη (σ.σ οι δύο θεωρούνται φαβορί) και τον κ. Γ. Δούβα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ