ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οι πρώτες ποσότητες φρέσκου αγουρέλαιου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Θερμασία Δήμητρα " στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:29:00 μ.μ. | |
Οι πρώτες ποσότητες φρέσκου αγουρέλαιου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Θερμασία Δήμητρα " στην Αργολίδα
 «Συνεχίζοντας την πορεία μας, και μετρώντας ήδη τον δεύτερο χρόνο από της ιδρύσεώς μας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα», στην περιοχή της Ερμιονίδος Αργολίδας, είμαστε ο πρώτος επίσημα καταγεγραμμένος συνεταιρισμός πανελληνίως, που εγκαινιάζουμε την εφετινή ελαιοκομική περίοδο», τονίζει μιλώντας στον ΑγροΤύπο, με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θερμασία Δήμητρα, κ. Κωνσταντίνος Χ. Μέλλος.


«Η περιοχή μας χαρακτηρίζεται ούτως ή άλλως για την πρωιμότητά της και σε συνδυασμό με τις κρατούσες κλιματολογικές συνθήκες μας έδωσε την δυνατότητα να πετύχουμε αυτή την πρωτιά», επισημαίνει ο κ. Μέλλος.
Στόχος του Συνεταιρισμού είναι η συγκέντρωση εξαιρετικού παρθένου αγουρέλαιου της ποικιλίας Μανάκι, για το οποίο φημίζεται η περιοχή της Ερμιονίδος με κριτήρια: οξύτητα μέχρι 0,35 με υψηλή γευσιγνωστική αρτιότητα (test panel) και πιστοποιητικά μη υπάρξεως υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
«Για το λόγο αυτό άλλωστε οι συνεταιριστές μας συνειδητά απείχαν από ψεκασμούς κατά την καλοκαιρινή περίοδο και δικαιωματικά διεκδικούμε την τιμή που αντικατοπτρίζει ένα τέτοιο προϊόν υψηλής ποιότητος», τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣ, για να καταλήξει «επίσης, εντασσόμαστε στο πιστοποιημένο σύστημα του «ΠΟΠ Ελαιολάδου Κρανίδι», για να αναδείξουμε-υπενθυμίσουμε αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ελαιολάδου μας, διαθέτοντας σημαντικό μέρος των προσπαθειών μας προς αυτή την κατεύθυνση κατά το τρέχον έτος».

Σημειωτέον ότι πέρσι ο Συνεταιρισμός έκλεισε συμφωνία πώλησης αγουρέλαιου στην αρχή της σεζόν με 4,30 ευρώ το κιλό, ενώ φέτος, πριν από λίγες ημέρες, πούλησε τα αποθέματα ελαιολάδου που διέθετε από την εσοδεία 2017-2018, σε τιμή 3,10 ευρώ ανά κιλό

Πηγή: agrotypos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ