ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Συναρπαστική θεωρία: Εντόπισαν την χαμένη Ατλαντίδα εκεί που κανένας δεν σκέφτηκε (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. |
Συναρπαστική θεωρεία: Εντόπισαν την χαμένη Ατλαντίδα εκεί που κανένας δεν σκέφτηκε (βίντεο)
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όχι μόνο η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας υπήρχε στην πραγματικότητα, αλλά η πραγματική της θέση κρύβεται σε κοινή θέα εδώ και χιλιάδες χρόνια, εντελώς απαρατήρητη. Όλους αυτούς τους αιώνες, όσοι έχουν ασχοληθεί με αυτήν, απλά ψάχνουν σε λάθος μέρη.



Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δημοφιλείς ερευνητές και χαρτογράφοι, αλλά και ερασιτέχνες που αξιοποιούν κάθε στοιχείο για τον εντοπισμό της, κάνουν ένα βασικό λάθος. Υποθέτουν ότι η Ατλαντίδα πρέπει, όχι μόνο να βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό ή την Μεσόγειο, αλλά να είναι βυθισμένη κάπου στον πυθμένα τους.

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, σύμφωνα με το κανάλι Bright Insight του YouTube που – χρησιμοποιώντας το ίδιο υλικό που μας δίνει ο Πλάτωνας μέσα στους διαλόγους των «Κριτία» και «Τίμαιο» όπου περιγράφει την Ατλαντίδα, τη θέση της και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της γης που την περιβάλλουν, καθώς και όλες τις άλλες λεπτομέρειες – προτείνει, βάση πληθώρας στοιχείων, ότι η πιθανότερη και, ίσως, η μοναδική αρμόζουσα θέση για τον χαμένο θρύλο, είναι η δομή Richat που βρίσκεται στην Μαυριτανία της Αφρικής, μία περιοχή γνωστή και ως το «Μάτι της Σαχάρας» ή το «Μάτι της Αφρικής».
Σύμφωνα με την dailystar.co.uk, η δομή Richat, ή αλλιώς το «Μάτι της Σαχάρας», είναι ένα κυρίαρχο κυκλικό χαρακτηριστικό που βρίσκεται κοντά στο Ouadane, στη δυτική κεντρική Μαυριτανία.

Η τοποθεσία αρχικά θεωρήθηκε ότι έχει δημιουργηθεί με την επίδραση ενός αστεροειδούς αλλά δεν έχουν ανακαλυφθεί αξιόπιστα στοιχεία για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Κατά συνέπεια, οι επιστήμονες φαίνεται να αποφάσισαν ότι πιθανόν να πρόκειται απλά για ένα γεωφυσικό φαινόμενο.

Αλλά, σύμφωνα με την θεωρία από το Bright Insight, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από αυτό, γι αυτό και οι πληροφορίες, οι χάρτες, οι λεπτομέρειες, οι εικόνες, όλα όσα παραθέτει στοιχειοθετούν αυτή την θεωρία και πραγματικά συναρπάζουν με την ακρίβεια που επισημαίνουν.

Σύμφωνα με τον Σόλωνα, ο οποίος έδωσε πληροφορίες στον Πλάτωνα για την Ατλαντίδα, από τους Αιγύπτιους Ιερείς, η χαμένη πόλη καταστράφηκε το 11600 π.Χ.
Αλλά, καθώς τα στοιχεία που παραθέτονται, στο βίντεο που ακολουθεί, είναι πάρα πολλά, θα σας μεταφέρουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά:

Όπως αναφέρει και η express.co.uk για το ίδιο θέμα που αντλεί τις πληροφορίες της από το Bright Insight, η διάμετρος του εξωτερικού κύκλου από το «Μάτι της Σαχάρας» είναι 23,5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το εργαλείο μέτρησης του Google Map. Η Ατλαντίδα λέγεται ότι ήταν 127 Στάδια, που αν το «μεταφράσουμε», σε σημερινούς όρους αντιστοιχεί σε 77.089 πόδια ή αλλιώς 23.49 χλμ! Εντυπωσιακό;

Πάντως, είναι γεγονός, ότι τα περισσότερα σχόλια που έχει λάβει το κανάλι για αυτή την θεωρία και όλα τα στοιχεία που παραθέτει για να την υποστηρίξει με σκοπό να την αποδείξει, είναι εξαιρετικά. Ακόμα και όσοι ξεκίνησαν να παρακολουθήσουν με σκεπτικισμό, στην συνέχεια ενθουσιάστηκαν.

Παρακολουθείστε και εσείς αυτή την συναρπαστική θεωρία:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ