ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τα προβλήματα στην κάλυψη των εφημεριών στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:02:00 μ.μ. | | | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τα προβλήματα στην κάλυψη των εφημεριών στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα σημαντικά προβλήματα στην κάλυψη των εφημεριών στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα στις εφημερίες της Ν.Μ. Ναυπλίου αφού, όπως δηλώνουν Ιατροί, καλούνται συνεχώς με εντέλλεσθε σε υπερεφημέρευση και μάλιστα υπάρχουν ιατροί με οφειλόμενη άδεια 150 ημέρες, χωρίς τα οφειλόμενα ρεπό .

Επίσης με πρόσφατο έγγραφό του προς το Κέντρο Υγείας Λυγουριού με θέμα την κάλυψη των εφημεριών ο Υποδιοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου δηλώνει 28 κενά για το μήνα Σεπτέμβριο, τα οποία ζητά να καλυφθούν από τους γενικούς ιατρούς των περιφερειακών ιατρείων που υπάγονται στο Κέντρο Υγείας.

Επισημαίνεται ότι καθώς η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου εφημερεύει 14 ημέρες το μήνα και χρειάζονται δύο ιατροί για κάθε εφημερία του χειρουργικού και του παθολογικού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ουσιαστικά ζητείται η κάλυψη του συνόλου των ως άνω εφημεριών από ιατρούς των περιφερειακών ιατρείων, ειδικότητας γενικής ιατρικής.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι τίθεται σε εφημερία αύριο Κυριακή 2/9 και ο γιατρός που δέχθηκε πριν λίγες ημέρες επίθεση από οικείους προσκομισθέντος στα έκτακτα περιστατικά της νοσηλευτικής μονάδας, και ο οποίος μάλιστα αναγκάστηκε το ίδιο εκείνο βράδυ να συνοδεύσει στην Αθήνα περιστατικό καθώς ήταν ο μόνος διαθέσιμος και παρά την ψυχική και σωματική ταλαιπωρία που υπέστη από το εν λόγω συμβάν.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι συγκεκριμένες δράσεις θα αναλάβει για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων στην κάλυψη των εφημεριών της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ