ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ένταξη του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | |
Ένταξη του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ
Εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η ένταξη της χρηματοδότησης του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Πελοπόννησος 2014 -2020"

Είμαστε υπερήφανοι γιατί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ θα υλοποιηθεί όπως ακριβώς το σχεδιάσαμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση του έργου με 69,6 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ. 

Ο Κ.Τατούλης χαρακτήρισε μάλιστα το έργο ως «το μεγαλύτερο και ταυτόχρονα το φθηνότερο για τον πολίτη στη χώρα» και προσέθεσε πως οι περιβαλλοντικές προβλέψεις του είναι τόσο υψηλές, ούτως ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει χαρακτηρίσει ως το πιο πράσινο και περιβαλλοντικά φιλικό έργο. 

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμη ότι στην περίπτωση που τα στοιχεία του έργου ξεπεράσουν τις προβλέψεις, τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν θα πηγαίνουν σε πράσινο ταμείο, ούτως ώστε ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου να υλοποιεί περιβαλλοντικά έργα επ’ ωφελείας των πολιτών. 

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη στάση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ο οποίος ενώ είχε δεσμευθεί ότι αν η Κυβέρνηση εγκρίνει το έργο θα παραιτηθεί, όχι μόνο δεν υπήρξε συνεπής και δεν παραιτήθηκε, αντίθετα εγκαλεί την περιφερειακή αρχή ότι καθυστερεί σκόπιμα το έργο. 

Απ’ την άλλη πλευρά ο κ. Τατούλης επέκρινε τη συμπεριφορά των Οικολόγων για το γεγονός ότι μαζί με τον τέως Υπουργό κ. Τσιρώνη και συγκεκριμένο Δήμαρχο μεγάλου Δήμου της Πελοποννήσου φωτογραφίζονταν μπροστά σε ΧΑΔΑ, υπερηφανευόμενοι για τη βέλτιστη εκεί διαχείριση των απορριμμάτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ