ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτοψία στο σπίτι στην Κοιλάδα Αργολίδας όπου δολοφονήθηκε ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:38:00 μ.μ. |
Αυτοψία στο σπίτι στην Κοιλάδα όπου δολοφονήθηκε ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου (βίντεο)
Στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου στις 8 Δεκεμβρίου του 2014, μπήκε για πρώτη φορά η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού, έκανε αναπαράσταση στο σπίτι του επιστήθιου φίλου του θύματος.


Για την υπόθεση καταδικάστηκε η χήρα του καπετάνιου. Το δικαστήριο, την έκρινε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2014

Σύμφωνα με τα όσα αποδείχτηκαν στο Πρωτοβάθμιο δικαστήριο, υποψιασμένος ότι ο σύζυγός του τον απατά και ότι βρίσκεται στην οικία του φίλου του, έφτασε στο σπίτι στις 12:30 το μεσημέρι.

Άφησε τη μηχανή του και αμέσως κατευθύνθηκε στην είσοδο του σπιτιού.

Μπαίνοντας στο σπίτι και επιβεβαιώνοντας τις υποψίες που είχε, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και άρχισε να κυνηγά τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν σε μια από τις μπαλκονόπορτες στο πίσω μέρος του σπιτιού βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα της κατηγορούμενης.

Δίπλα στην κρεβατοκάμαρα σε έναν βοηθητικό χώρο, βρίσκεται το συρτάρι όπου ο φίλος του καπετάνιου κρατούσε καλά φυλαγμένο ένα περίστροφο.

Ο 40χρονος καπετάνιος βρέθηκε μπρούμυτα στο πίσω μέρος της αυλής έχοντας δεχτεί δύο σφαίρες. Μία στην καρδιά και μία στον δεξιό του κρόταφο. Λίγο πιο πέρα βρέθηκαν το μαχαίρι και τα ρούχα του. Από κάτω η ζακέτα και από πάνω το φανελάκι του.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΙΛΑ Ο ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Ο επιστήθιος φίλος του καπετάνιου, μίλησε για πρώτη φορά στην κάμερα, περιγράφοντας στη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού, τη μοιραία ημέρα του φονικού αλλά και τη σχέση του με το θύμα.

Να σημειώσουμε, πως σε βάρος του εκκρεμεί έρευνα για τυχόν άσκηση ποινικής δίωξης.

«Πήγα κανονικά στη δουλειά μου όπως όλες τις ημέρες. Ήξερα εκείνη την ημέρα ότι ο Θανάσης δεν είχε πάει στη δουλειά. Σταμάτησα μπροστά στα ναυπηγεία και συζητούσα με έναν φίλο γύρω στις 11:30 η ώρα. Εκείνη τη στιγμή πέρασε από μπροστά μου ο Θανάσης με το μηχανάκι με κατεύθυνση προς το Κρανίδι έξω από το χωριό. Δε σταμάτησε καθόλου, μόνο μας χαιρέτισε και συνέχισε. Μας φάνηκε περίεργο αυτό. Πήγα στη δουλειά μου έμεινα εκεί μέχρι τις 2 παρά και έφυγα για να έρθω στο σπίτι να ταΐσω τα σκυλιά. Όταν έφτασα στο σπίτι είδα το μηχανάκι του στην είσοδο εκεί που το άφηνε συνήθως όταν ερχόταν στο σπίτι. Τον βρήκα πεσμένο μπρούμυτα στο πίσω μέρος της αυλής μπροστά στα σκυλιά» λέει ο επιστήθιος φίλος του θύματος και συνεχίζει:

«Του μίλησα για να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Βαριανάσαινε. Όταν έφτασα στο σπίτι ζούσε. Δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει. Κάλεσα έναν φίλο για να με βοηθήσει, και πήρα άμεσα το Κέντρο Υγείας και την αστυνομία.Στο μεταξύ ήρθαν άλλοι 2-3 φίλοι που ειδοποίησα ή το έμαθαν στην πορεία.Αναγκαστήκαμε να τον μεταφέρουμε με Ι.Χ γιατί το ασθενοφόρο θα αργούσε.Είχαμε μείνει άφωνοι δεν ξέραμε τι να πούμε».

«Το όπλο ήταν στα δάχτυλα του δεξιού χεριού. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι είχε αυτοκτονήσει. Θυμάμαι που του είπα “γιατί το έκανες;”Δεν ξέρω ποιος ειδοποίησε τη σύζυγό του, ήρθε πάντως στο Κέντρο Υγείας. Δε μιλήσαμε εκεί (με τη σύζυγό του) πήγε απευθείας μέσα».

Τέλος, εξήγησε ότι το μηχανουργείο όπου εργαζόταν «απέχει γύρω στα 300-400 μέτρα από το σπίτι μου. Φωνές είναι σχεδόν αδύνατο να ακουστούν μέσα στο μηχανουργείο».

Όσο για το ποιος γνώριζε πού είχε φυλαγμένο το όπλο του;

«Πολύ λίγα άτομα γνώριζαν πού κρατούσα φυλαγμένο το όπλο. Ο Θανάσης σίγουρα το ήξερε, η Δήμητρα ήξερε περίπου πού είναι» κατέληξε.
Πηγή: star.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ