ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:15:00 π.μ. | |
Ανακοίνωση του Σύλλογου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών
 Τα σχολεία άνοιξαν και το οικονομικό κόστος της μεταφοράς των μαθητών γίνεται δυσβάσταχτο για τις λαϊκές οικογένειες. Ήδη από την πρώτη μέρα δεκάδες μαθητές καλούνται να πληρώνουν για τη μεταφορά τους. Η πολιτική συρρίκνωσης των δαπανών σε μη ανταποδοτικά έργα (όπως θεωρούν ότι είναι η εκπαίδευση) έβαλε στο στόχαστρο τους μαθητές στις πλάτες των οποίων παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης ,περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου και ΚΤΕΛ.

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς η περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει σε μαθητές και γονείς ότι δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών γιατί ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο “κατέστη άγονος”.

Στη συνέχεια άρχισε η γνωστή τακτική της αποποίησης ευθυνών μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΚΤΕΛ , ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο.

Ακόμα και με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός για την παράταση των περσινών συμβάσεων το πρόβλημα δεν λύνεται αφού και έτσι δεν μπορεί να υποχρεώσει τον ιδιώτη να αναλάβει την μεταφορά των μαθητών.

Η μεταφορά των μαθητών θα έπρεπε να είναι ενταγμένη στη σχολική διαδικασία, καθώς για χιλιάδες μαθητές συνδέεται με το αν θα πάνε σχολείο ή όχι , να είναι κάθε φορά προϊόν διαπραγμάτευσης με ιδιώτες και τουριστικά γραφεία ή ΚΤΕΛ, τα οποία φυσικά λειτουργούν με γνώμονα τα έσοδα που θα φτάσουν σε αυτά, με το επιχειρηματικό τους συμφέρον. Δηλαδή, το εάν ένα παιδί θα πάει σχολείο εξαρτάται από το εάν το κέρδος ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Οι πολιτικές των δραστικών περικοπών για την παιδεία, των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, έχουν άμεσο αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της δαπάνης για την μεταφορά των μαθητών. Συνυπεύθυνη είναι η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου που υλοποιεί αυτή την πολιτική κάνοντας κι ένα βήμα παρά πέρα, ιδιωτικοποιώντας τον έλεγχο στην υλοποίηση των συμβάσεων στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κόστος η μεταφορά των μαθητών. Καμία δικαιολογία, κανένα γραφειοκρατικό πρόβλημα, καμία μεταφορά ευθυνών απ' τον έναν «αρμόδιο» στον άλλον δεν έχει θέση στο ζήτημα. Η εξασφάλιση της μεταφοράς μαθητών πρέπει να είναι αυτονόητη, διαφορετικά μιλάμε ξεκάθαρα για αποκλεισμό και επιπλέον δυσκολίες στη φοίτησή τους στο σχολείο.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα μεταφοράς μαθητών, ώστε κάθε χρονιά και για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους να είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Άμεση λύση και δωρεάν μεταφορά με ασφάλεια όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

Καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, στην σύσκεψη που διοργανώνουν ΕΛΜΕ και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αργολίδας, στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου ώρα 7.00 το απόγευμα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ