ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ντίνα Νικολάκου: Θα ανακαλύψουμε ποιος ήταν αυτός, που είπε στα παιδιά να ανέβουν στην καρότσα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 μ.μ. |
Ντίνα Νικολάκου: Θα ανακαλύψουμε ποιος ήταν αυτός, που είπε στα παιδιά να ανέβουν στην καρότσα
 Απαντήσεις για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο κομμάτι της μεταφοράς των μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης κα.Ντίνα Νικολάκου. 

Πιο συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε:«Ξεκίνησε η σχολική χρονιά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τα λιγότερα προβλήματα τα είχε η Κορινθία, αμέσως μετά η Λακωνία, η Αρκαδία και τέλος η Μεσσηνία. Τα όποια προβλήματα σημειώθηκαν, πλέον ομαλοποιούνται. Υπήρξε πρόβλημα στη δυτική Μάνη στο σχολείο της Στούπας, το οποίο και προσπαθούμε να λύσουμε. Επίσης υπήρξαν κάποια προβλήματα στην περιοχή του Αετού, τα οποία λύνονται με αναπροσαρμογή των δρομολογίων». 

Στη συνέχεια η κα.Ντίνα Νικολάκου γνωστοποίησε, πως για πρώτη φορά λειτουργεί ειδικό επιτελικό όργανο -υπό την εποπτεία της γενικής διευθύντριας εσωτερικής λειτουργίας κα.Πουλοπούλου, – όπου καταγράφονται όλα τα προβλήματα και δρομολογούνται οι απαραίτητες λύσεις. 

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της μεγάλης αναμονής των μαθητών , τονίζοντας πως η πληροφορία που έχει η ίδια από το Υπουργείο είναι, πως θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής των μαθητών από τα 90 λεπτά που είναι σήμερα στα 45 λεπτά. Ειδική μνεία έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα της Αργολίδας, όπου λόγω της μη συμμετοχής των μεταφορέων, υπήρξαν δυο άγονοι διαγωνισμοί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών. 

«Από αύριο θα γίνονται όλα τα δρομολόγια. Υπήρξε συνάντηση με τους μεταφορείς στην Περιφέρεια και προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα τους, αλλά και να προσαρμοστούμε στην υφιστάμενη ΚΥΑ. Κάναμε παρατάσεις όπου χρειαζόταν για την μεταφορά των μαθητών, ενώ λύθηκε και το θέμα με τους προσωρινούς ανάδοχους, οι οποίοι θα πληρωθούν κανονικά και ας μην έχουν ακόμα οριστικές συμβάσεις» 

Από τα όσα δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν έλειψε και η αναφορά σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και απεικονίζει μαθητές να μεταφέρονται με αγροτικό όχημα. «Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται πως το συγκεκριμένο βίντεο, που δείχνει παιδιά να μεταφέρονται σε καρότσα αγροτικού οχήματος, έγινε μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Θα ανακαλύψουμε ποιος ήταν αυτός, που είπε στα παιδιά να ανέβουν στην καρότσα», δήλωσε . 

Τελος η κα.Νικολάκου αναγνώρισε, πως οι παρεμβάσεις που έγιναν από την αντιπολίτευση -τόσο από τον κ.Γόντικα όσο και από τον κ.Πατσαρίνο – οδήγησαν σε διορθωτικές κινήσεις και επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα παρακολουθεί το θέμα.

Πηγή: drt915.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ