Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ο άνθρωπος από την Αργολίδα που έπεισε τον Μιχάλη Μπούση για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:51:00 μ.μ. | |
Ο άνθρωπος από την Αργολίδα που έπεισε τον Μιχάλη Μπούση για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ
Στο άκουσμα της είδησης, την οποία αποκάλυψε το Sportime, για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ από τον Μιχάλη Μπούση, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το πώς αποφάσισε ο ομογενείς επιχειρηματίας εξ Αμερικής να ασχοληθεί με τους Κρητικούς.

Ποιος είναι δηλαδή, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Έλληνα επιχειρηματία.

Το ρεπορτάζ ανέφερε έγκριτα πως η οικογένεια Μπούση «έφτασε» από το Σικάγο στο Ηράκλειο λόγω του Γιώργου Σαμαρά.

Ο Κρητικός επιθετικός είναι αυτός που γνωρίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό με τον νέο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, απ’ όταν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα του MLS.

Υπήρξε, όμως, και ο άνθρωπος-κλειδί που έπεισε σε μεγάλο βαθμό τον Έλληνα επιχειρηματία να ασχοληθεί δυναμικά με τον ΟΦΗ.

Οι πληροφορίες του Sportime.gr αναφέρουν πως αυτός είναι ο Φρανκ Κλόπας!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος για έξι χρόνια συνέδεσε το όνομά του με αρκετές επιτυχίες της ΑΕΚ από το 1988 έως το 1994, είπε τα καλύτερα για τους Κρητικούς.

Ουσιαστικά ο Κλόπας έπεισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Μπούση να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ και να ετοιμάζεται να ρίξει χρήμα στο Ηράκλειο.

Πως, όμως, οι δύο άνδρες γνωρίζονται; Τι κοινό έχουν; Την γενέτειρα τους!

Ο Φώτης «Φρανκ» Κλόπας γεννήθηκε στην Πρόσυμνα Αργολίδας του Δήμου Μυκηναίων στις 1 Σεπτεμβρίου 1966. Και οχτώ χρόνια μετά μετανάστευσε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, όπου εγκαταστάθηκε στο Σικάγο.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1953 γεννήθηκε ο Δημήτριος Μπούσης- ο πατέρας του Μιχάλη- στην Προσύμνη του Νομού Αργολίδας. Στα 20 του μετακόμισε στο Σικάγο, όπου απέκτησε τέσσερα παιδιά τον Μιχάλη (πρωτότοκος), την Βικτώρια, τον Ευάγγελο και τον Γιώργο.

Λόγω της κοινής τους αγάπης για τον αθλητισμό, ο Φρανκ και ο Μιχάλης έκαναν παρέα. Ο μεν πρώτος έχει αγάπη με τον χώρο του ποδοσφαίρου (προπονητής σε Chicago Storm, Chicago Fire, Montreal Impact). Ο δε δεύτερος ασχολήθηκε με το μπάσκετ και συγκεκριμένα με το NBA (χορηγός των Milwaukee Bucks).

Το 2015 οι δύο οικογένειες μάλιστα συνεργάζονται και επαγγελματικά. Η Ελένη Μπούση- η μητέρα του Μιχάλη- ίδρυσε το «Hippocratic Cancer Research Foundation», με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών για τον καρκίνο.

Ο Φραν Κλόπας και η σύζυγος του Σοφία αποτελούν δύο από τα πολλά μέλη της ιδρυτικής επιτροπής. Ενώ στο ιδρυτικό συμβούλιο μετέχει και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη!

Λέγεται πως οι δύο άνδρες έχουν άριστη συνεργασία και σε άλλες επιχειρηματικές δουλειές…

Πηγή: sportime.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ