ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Θηβών για την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Μαλαντρένι (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:30:00 π.μ. | | |
Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Θηβών για την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο Μαλαντρένι (βίντεο)
 Στα πλαίσια του εορτασμού της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας ς στο ορεινό χωριό του Μαλανδρενίου Αργολίδος, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στην θεία λειτουργία συμμετείχε κι ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αθανασόπουλος
Την παραμονή της εορτής έγινε η Υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορταϊτισσας, το πρώτο πιστό αντίγραφό της μονής των Ιβήρων του Αγίου Όρους όπου φυλασσόταν στο Ιερό Μετόχι της Παναγίας των Ιβήρων στην Κίο της Μικράς Ασίας και μεταφέρθηκε το 1922 στη Νέα Κίο όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα.
Την ιερά εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μαζί με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο,
Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών Γεωργίου .
Το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας μοναδικό σε όλη την Αργολίδα , βρίσκεται πάνω σε λόφο κι η θέα είναι πανοραμική .
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του Ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Μαλανδρενίου π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών για την τιμή που έκανε να παραβρεθεί στους εορτασμούς για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα στο ορεινό χωριό του Μαλανδρενίου , καθώς και όλους τους πιστούς που ήρθαν για την εορτή.
Στην θεία λειτουργία έψαλε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου Δημήτρης Καρκαλάτος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ